Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας

Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 20΄ – 30΄, Αναμονή: 2 ώρες


Υλικά (για 30 – 40 κουραμπιέδες)

 

  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 230 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ ή μπράντι ή ρούμι μαύρο
  • 1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 300 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να αφρατέψει πολύ το μείγμα, για περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά, το ποτό και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να πλάθεται. Οσο πιο πολύ χτυπήσουμε τους κουραμπιέδες, τόσο το καλύτερο, οπότε συνολικά τους χτυπάμε για 30 – 35 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαλάκια και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Τους ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και πολύ λίγο νερό σε μια κατσαρόλα.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε το μπολ πάνω στο στόμιό της (μπεν μαρί). Το νερό δεν πρέπει να ακουμπάει καθόλου το μπολ.

Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Εναλλακτικά, λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων (στα 600 W για περίπου 1 λεπτό, διακόπτοντας ενδιαμέσως για να ανακατέψουμε, προκειμένου να μην καεί η σοκολάτα).

Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτάμε έναν-έναν τους κουραμπιέδες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου. Τους βγάζουμε με ένα πιρούνι και τους τοποθετούμε σε μια σχάρα με ποδαράκι, να στραγγίσουν και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα, για περίπου 2 ώρες.

Πηγή: gastronomos.gr

Brooklynettes
Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Share this
Tags

+ MUSTS

Sofia Loren: Η μεγαλύτερη diva του παγκόσμιου κινηματογράφου γίνεται σήμερα 89 ετών

Σε μία από τις πρώτες της οντισιόν, της είπαν ότι είχε πολύ μακριά μύτη και τεράστιο στόμα… Μάλλον δεν έβλεπαν τόσο καλά όσο ο...

Honey Lips: Το πιο γλυκό beauty trend του TikTok

Η εποχή του φθινοπώρου πλησιάζει: τα latte pumpkin spice επιστρέφουν σύντομα στα μενού και το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του. Λοιπόν, τι καλύτερος τρόπος...

Η Katy Perry πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών της για 225 εκατ. δολάρια

Μετά από μήνες έντονης φημολογίας, η εταιρεία Litmus Music επιβεβαίωσε ότι αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών της Katy Perry. Σύμφωνα με πηγές η αξία...

Vegan στριφτή σπανακόπιτα- Γιατί χρειάζεσαι μια καινούρια “αγαπημένη”

Έχετε δοκιμάσει πολλών ειδών σπανακόπιτα! Σας υπόσχομαι πως και να μην είστε vegan αυτή η σπανακόπιτα θα σας πάρει το μυαλό από την νοστιμιά...

Φθινοπωρινή περιποίηση για το πρόσωπό και το σώμα με τη FOREO

Tο φθινόπωρο είναι για νέα ξεκινήματα μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, αλλά και η ιδανική στιγμή για να ελέγξει κανείς τις τελετουργίες ομορφιάς του ως...

“My Big Fat Greek Wedding 3” – Απλά δε βλέπεται!

Προσωπικά την πίστευα τη Νία Βαρντάλος. Είχα δει την πρώτη και τη δεύτερη ταινία της και ειλικρινά τις είχα απολαύσει. Η τρίτη της όμως ταινία, ήταν σα να ήθελε...

More like this