Κουνουπίδι στο φούρνο; Γιατί και όχι!

Και ενώ οι απόψεις για το κουνουπίδι διίστανται, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την υψηλή θρεπτική του αξία σε συνδυασμό με το ότι αποτελεί δυνατό σύμμαχο σε μια ισορροπημένη διατροφή

Και ενώ οι απόψεις για το κουνουπίδι διίστανται, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την υψηλή θρεπτική του αξία σε συνδυασμό με το ότι αποτελεί δυνατό σύμμαχο σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Και ενώ αναζητάμε μονίμως συνταγές που θα δώσουν μια διαφορετική γεύση στο τραπέζι μας, η ιδέα να βάλουμε το κουνουπίδι στο φούρνο μοιάζει με την ιδανική πρόταση της ημέρας.

Με λίγα λόγια θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ :

1 κουνουπίδι, 1 κιλό περίπου, καθαρισμένο και κομμένο σε ανθάκια 3 εκ.
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 ½ φλ. κομμένες ντομάτες με το ζουμί τους
1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή περισσότερο
Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και αναμειγνύουμε μέσα το κουνουπίδι, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, απλώνοντας το μείγμα ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα λαχανικά για 1 ώρα περίπου ή μέχρι το κουνουπίδι και οι πατάτες να είναι τρυφερές. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

More

Οι πρώην σου δε θέλουν ούτε να σε βλέπουν;...

Δεν είμαι σίγουρη ότι όλοι οι άνθρωποι που είχαν σχέση μεταξύ τους, μπορούν να διατηρούν επαφές και...

Quilted Jackets – Η ανοιξιάτικη σωτηρία σου έχει στυλ

Σε περίπτωση που ψάχνεις ένα πανωφόρι το οποίο θα σε βοηθήσει να κάνεις τη μετάβαση από το...
Brooklyne