Κοτόπιτα με τραγανό χωριάτικο φύλλο κρούστας

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Ρύζι από κουνουπίδι & τραγανές μελωμένες γαρίδες

Είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο και υγιεινό! Ο τρόπος που...

Φθινοπωρινό Βελουτέ Κολοκύθας

Υλικά (Για 4 άτομα) 500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα 1 καρότο 1 πράσο 1...

Τάρτα ντομάτας με μασκαρπόνε

Από τις πιο νόστιμες τάρτες που έχετε γευτεί ποτέ...

Ξέρετε πώς Φτιάχνεται το Τοστ του Φθινοπώρου;

Μπορεί να γνωρίζετε μόνο μια συνταγή για τοστ αλλά...

Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης & λευκή σάλτσα με αλλαντικά

Σας είχα υποσχεθεί αυτή την εκπληκτική μακαρονάδα που η...

Share

Για όσους με γνωρίζουν καλά, ξέρετε πως στο θέμα πίτα είμαι ειδική. Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά και μπορώ πραγματικά να φτιάξω πίτα από χώμα και νερό. Τις λατρεύω! Για αυτή την κοτόπιτα όμως θέλω να σας μιλήσω αφού είναι ότι καλύτερο σε κοτόπιτα έχω φτιάξει ποτέ. Εάν ακολουθήσεις πιστά την πανεύκολη κατά τα άλλα συνταγή μου και δώσεις σημασία σε όλα τα tips παου σου δίνω, τότε το αποτέλεσμα είναι άχαστο!

1 Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο κρούστας

  • 2 κρεμμύδια χλωρά μεγάλα

  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες

  • 1 πιπεριά πορτοκαλί σε λωρίδες

  • 1 πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες

  • 1 κρέμα γάλακτος (330 ml)

  • 2 σκ. σκόρδο

  • 2 αυγά

  • 1 κ.σ. κουρκουμά

  • 1 κ.γ. κύμινο

  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

  • αλάτι-πιπέρι

  • 1 κ.σ. θυμαρορίγανη

  • μισό ματσάκι άνηθο

  • δυόσμος ψιλοκομμένος

  • κίτρινο τριμμένο τυρί 150γρ

  • ελαιόλαδο

4Διαδικασία

  • Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε μεσαία κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα, τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, θυμαρορίγανη και κύμινο. Κάνουμε μασάζ στα κομμάτια για να μαριναριστούν καλά. Στη χύτρα ή σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Γεμίζουμε με νερό και δυο σκελίδες σκόρδο. Εάν το βάλετε στη χύτρα θα χρειαστείτε 15 με 20 λεπτά. Στη συμβατική κατσαρόλα 40 λεπτά.

  • Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το ξεψαχνίζουμε. Το αφήνουμε στην άκρη

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το χλωρό και τις πολύχρωμες τις πιπεριές να καραμελώσουν. Βάζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει

  • Ρίχνουμε μέσα στη γέμιση τα αυγά, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και διορθώνουμε. Τέλος βάζουμε το τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε καλά την γέμιση

  • Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί (30άρι) και το λαδώνουμε καλά γύρω γύρω και στα τοιχώματα. Το χωριάτικο φύλλο κρούστας συνήθως έχει 6 φύλλα μέσα. Χρησιμοποιούμε 3 κάτω και 3 πάνω. Βάζουμε το πρώτο φύλλο όπως πέσει με τις άκρες να εξέχουν από έξω. Δεν πατικώνουμε ΠΟΤΕ το φύλλο με τα χέρια μας να κολλήσει. Ραντίζουμε πολύ καλά με το πινέλο από ψηλά. Δεν ακουμπάμε ΠΟΤΕ το πινέλο στο φύλλο μας. Βάζουμε το επόμενο φύλλο με τον ίδιο τρόπο από πάνω, όπως πέσει. Δεν κολλάμε τα φύλλα με τα χέρια μας ούτε με το πινέλο, ραντίζουμε ξανά καλά και τελειώνουμε με τον ίδιο τρόπο και το τρίτο φύλλο.

65

  • Ρίχνουμε την γέμιση μας στο ταξί και απλώνουμε καλά. Τα επόμενα 3 φύλλα από πάνω τα ρίχνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τα προηγούμενα. Ραντίζουμε από ψηλά και δεν πατικώνουμε ούτε με τα χέρια μας. Μόλις βάλουμε και τα υπόλοιπα 3 φύλλα από πάνω μαζεύουμε τις άκρες προς τα μέσα (τις στρίβουμε ελαφρώς) και φτιάχνουμε το κόθρο. Τον κόθρο τον λαδώνουμε καλά πολύ καλά με το πινέλο μας. Την υπόλοιπο πίτα από πάνω ράντισμα από ψηλά και με μπόλικο λαδάκι. Μην το φοβηθείτε. Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια τρίγωνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι λευκό ή μαύρο

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 έω 50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σας μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο από πάνω

*Εάν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες μου για το λάδωμα της πίτας, θα σας βγει πάρα πολύ τραγανή και δεν θα χάσει την τραγανότατα της

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

Πηγή: thegarlicmother.gr

Κωνσταντίνα Πανούση
Είμαι από τις γυναίκες που «κάνουν και καλό Λιβανέζο» αν θυμάσαι λίγο από Τόνυ Άντονυ. Μάνα, σύζυγος, ερωμένη, επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, food blogger,αδερφή, φίλη…βαρέθηκα. Αγαπάω πολύ, γελάω δυνατά, νευριάζω και δεν το θες. Στο ενδιάμεσο μαγειρεύω. Εδώ νιώθω ο εαυτός μου και θέλω να νιώθεις και εσύ. Θα τα λέμε!
Brooklyne