Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Κεφτεδάκια από κουνουπίδι; Καλά θα πάει αυτό

Αναζητώντας συνταγές για να αποφύγουμε λίγο το κρέας όσο μπορούμε ειδικά μετά το τραπέζι της προηγούμενης Κυριακής, καταλήξαμε στο ότι θα πρέπει να πειραματιστούμε με συνταγές λαχανικών για αποτοξίνωση, αλλά και στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αναζητώντας συνταγές για να αποφύγουμε λίγο το κρέας , καταλήξαμε στο ότι θα πρέπει να πειραματιστούμε με συνταγές λαχανικών για αποτοξίνωση, αλλά και στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Τα κεφτεδάκια μπορούν να έχουν διαφορετικές μορφές πέρα από τα συνηθισμένα και ενώ εντοπίσαμε την vegan εκδοχή τους με κουνουπίδι, την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε να πειραματιστούμε με το μπρόκολο και θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Τι θα χρειαστούμε λοιπόν;

1 κουνουπίδι κομμένο
1 αυγό
1/2 κούπα φρυγανιά
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι τριμμένο
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού παρμεζάνα
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι

Και τώρα τι τα κάνουμε;

Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το τρίβουμε στον τρίφτη, το στύβουμε και το βάζουμε στο μπολ με το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το δυόσμο ή το μαϊντανό, τη φρυγανιά αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμη φρυγανιά.

Το τοποθετούμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα..
Πλάθουμε με το μείγμα κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους.

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες στο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους κεφτέδες χλιαρούς και τους γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου ή μαϊντανού.

Σερβίρουμε με σως γιαουρτιού.

Cookitsch

Share this
Tags

+ MUSTS

Elite S06 – Πιο ώριμο δεν σημαίνει και καλύτερο

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Με Elite αρχίσαμε, με Elite θα πορευόμαστε για όσο… ζει η σειρά, γιατί δεν πα να πέσει στο βούρκο, εγώ θα...

FEELING HYGGE? H νέα συλλογή του brand Adelie Pengu βασίζεται στο “οικείον”, στο γνώριμο, σ’ αυτό που μας κάνει να νιώθουμε άνετα

Η ομάδα επέλεξε χρώματα αλλά και patterns που δίνουν μία αίσθηση χαριτωμένης ζεστασιάς και φρόντισε για υφάσματα και πλεκτά μαλακά και απαλά, ποικίλα σε...

Αυτές είναι οι ιδανικές αποχρώσεις κραγιόν για την party season

Η party season αρχίζει σιγά σιγά να καταφτάνει και αυτό σημαίνει αναπόφευκτα statement χείλη και με τόσες πολλές υπέροχες αποχρώσεις, φινιρίσματα και υφές που...

Ακολούθησε την παρακάτω συμβουλή και τα μαλλιά σου θα σε ευχαριστούν για το καλό που τους έκανες

Ένα υπερπροϊόν με super powers το οποίο να τα περιποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που να γυρίσουν πίσω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Όσο δε πιο ταλαιπωρημένα...

Πώς να αποκτήσεις τέλειο δέρμα, σαν να έχεις βάλει φίλτρο

Ξεχάστε τις αστραφτερές ανταύγειες και τα φίλτρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το δέρμα με αιθέρια όψη επιτυγχάνεται μόνο με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης. Οι...

Μαρία Κάλλας : H πριμαντόνα που άλλαξε την ιστορία της Όπερας

Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στην Αμερική. Η μητέρα της είχε αδυναμία στη μεγαλύτερη αδερφή της Τζάκι, ένα όνομα το οποίο θα αποδειχθεί μοιραίο και...

More like this