Και πως βάφουμε αυγά δηλαδή;

Αυτές τις ημέρες μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερωτήσεις σε παρέες είναι μακράν το "έβαψες αυγά;"

Αυτές τις ημέρες μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερωτήσεις σε παρέες είναι μακράν το “έβαψες αυγά;”. Με αφορμή λοιπόν τις ημέρες που διανύουμε και έπειτα από μια μικρή “Πασχαλινή” έρευνα καταλήξαμε στο ότι το να βάψεις τα αυγά σου και να τα διακοσμήσεις δεν είναι καθόλου δύσκολο, αρκεί να έχεις μπεί στο αντίστοιχο μουδ.

Τα μόνα που θα χρειαστεί να έχεις αρχικά είναι τα εξής:

  • Αυγά (όσα θεωρείς ότι χρειάζεσαι για τα αναγκαία σπασίματα)
  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • ‘Ετοιμη βαφή αυγών

Και μετά;

Πλένουμε τα αυγά προσεκτικά για να καθαρίσει η εξωτερική τους επιφάνεια και να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία. Τα τοποθετούμε στον πάτο μιας κατσαρόλας και γεμίζουμε νερό μέχρι την μέση της περίπου. Ρίχνουμε στο νερό μία δόση αλάτι και μία δόση ξύδι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου ένα εικοσάλεπτο. Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την αδειάζουμε και την γεμίζουμε με νερό από την βρύση.

Αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν πολύ καλά σε μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για μια ώρα τουλάχιστον.

Στην κατσαρόλα με το κρύο πλέον νερό, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της βαφής που έχουμε στα χέρια μας και όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα προσεκτικά και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Τι πρέπει να προσέξουμε: Φοράμε γάντια και ρούχα που δεν φοβόμαστε ότι θα λερωθούν γιατί είναι σχεδόν βέβαιο πως θα γίνουμε χάλια και η βαφή των αυγών δεν φεύγει καθόλου εύκολα να ξέρεις. Το ξύδι και το αλάτι κατά την διάρκεια του βρασίματος των αυγών είναι σημαντικό γιατί βοηθούν στο να μην ραγίσουν τα αυγά και όχι τίποτα άλλο τζάμπα κόπος μετά. Αφού στεγνώσουν τελείως τα βαμμένα πλέον αυγά, τα σκουπίζουμε απαλά με λίγο χαρτί κουζίνας, και με λίγο ελαιόλαδο τα γυαλίζουμε ελαφρώς εξωτερικά για να διατηρήσουν τη λάμψη τους.

Καλή Επιτυχία λοιπόν μην τα κάνεις όλα μαντάρα και Καλές Γιορτές!

Cookitch

More

Οι πρώην σου δε θέλουν ούτε να σε βλέπουν;...

Δεν είμαι σίγουρη ότι όλοι οι άνθρωποι που είχαν σχέση μεταξύ τους, μπορούν να διατηρούν επαφές και...

Quilted Jackets – Η ανοιξιάτικη σωτηρία σου έχει στυλ

Σε περίπτωση που ψάχνεις ένα πανωφόρι το οποίο θα σε βοηθήσει να κάνεις τη μετάβαση από το...
Brooklyne