Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις μια χειμωνιάτικη σούπα!

Λίγο οι χαμηλές θερμοκρασίες, λίγο η νέα “επέλαση” του χιονιά στα μέρη μας, σηκώνουν το μοναδικό πιάτο που δε σταματά ποτέ να αποτελεί την καλύτερη λύση για τις κρύες ημέρες που μας “χτύπησαν” την πόρτα!

Φυσικά η πιο απλή και σταθερή αξία δεν είναι άλλη από την παραδοσιακή κοτόσουπα, οπότε πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις εύκολα, γρήγορα αλλά και οικονομικά!


Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 4 κ.σ ρύζι/ τραχανάς
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • κουρκουμάς
  • τζίντζερ
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • Λίγο γάλα
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ/ αλεύρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 μεγάλα κομμάτια και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το καρότο στο μούλτι.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να πολτοποιηθεί πιο εύκολα. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, τριμμένο τζίντζερ ή τζίντζερ σε σκόνη.

Όταν το κοτόπουλο έχει γίνει, το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι.

Μέχρι να βράσει το ρύζι ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε πέτσα και κόκκαλα.

Όταν το ρύζι έχει βράσει προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά

Αυγολέμονο:

Βγάζουμε λίγο ζουμί από το φαγητό . Το αφήνουμε να χλιαρώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με λίγο γάλα.

Προσθέτουμε την κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ή άλλο αλεύρι.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό με το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακινώντας την ελαφρά από το χερούλι.

Βάζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία τελευταία βράση χωρίς να ανακατέψουμε με κουτάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

55 − 49 =