Είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρεύεται τα μπούτια κοτόπουλου στον φούρνο. Απίστευτα μαλακά, υγιεινά και ζουμερά μέσα και πολύ τραγανά απ’έξω. Θα σας πάρει μόλις 10 λεπτά να τα προετοιμάσετε…και ίσως λέω και πολύ…και θα γίνουν με διαφορά τα αγαπημένα σας.
Συνοδεύουμε με μια τέλεια σάλτσα που φτιάχνουμε πανεύκολα με τα ζουμάκια που έχουν μείνει στο ταψί από τα μπουτάκια.
Υλικά
8 μπούτια κοτόπουλου νωπά
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα
τα ζουμιά από τα μπουτάκια
1 κ.σ. βούτυρο μαλακό
2 κ.σ αλεύρι γοχ
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή (ίσως και λιγότερο αναλόγως τα γούστα)
λίγες σταγόνες από λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αερα
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και κάνουμε ένα καλό μασάζ στα μπουτάκια να ενωθούν τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο
Σε ένα πυρεξ βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου μαζί με όλη την μαρινάδα και λίγο νεράκι. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στους 180 στον αέρα για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο)
Βγάζουμε και αφού κρυώσουν ελάχιστα, βάζουμε σε δυνατή φωτιά στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι γκριλ να πυρώσει. με την βοήθεια μιας τσιμπίδας γυρνάμε τα μπούτια από όλες τις πλευρές να γίνει η πέτσα τραγανή (δεν βάζουμε καθόλου λάδι ή βούτυρο στο γκριλ)
Για τη σάλτσα
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα ζουμιά του κοτόπουλου που έχει το πυρέξ
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το βούτυρο με ένα πιρούνι ή τα χέρια μας να γίνει σας ζυμαράκι
Ρίχνουμε μικρές ποσότητες μέσα στη ζεστή σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε
«Αυτή τη μέθοδο τη χρησιμοποιούμε για κάθε σάλτσα που θέλουμε να πήξει»
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!