Υγιεινά, ζουμερά & τραγανά μπούτια κοτόπουλου

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Ρύζι από κουνουπίδι & τραγανές μελωμένες γαρίδες

Είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο και υγιεινό! Ο τρόπος που...

Φθινοπωρινό Βελουτέ Κολοκύθας

Υλικά (Για 4 άτομα) 500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα 1 καρότο 1 πράσο 1...

Τάρτα ντομάτας με μασκαρπόνε

Από τις πιο νόστιμες τάρτες που έχετε γευτεί ποτέ...

Ξέρετε πώς Φτιάχνεται το Τοστ του Φθινοπώρου;

Μπορεί να γνωρίζετε μόνο μια συνταγή για τοστ αλλά...

Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης & λευκή σάλτσα με αλλαντικά

Σας είχα υποσχεθεί αυτή την εκπληκτική μακαρονάδα που η...

Share

Είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρεύεται τα μπούτια κοτόπουλου στον φούρνο. Απίστευτα μαλακά, υγιεινά και ζουμερά μέσα και πολύ τραγανά απ’έξω. Θα σας πάρει μόλις 10 λεπτά να τα προετοιμάσετε…και ίσως λέω και πολύ…και θα γίνουν με διαφορά τα αγαπημένα σας.

Συνοδεύουμε με μια τέλεια σάλτσα που φτιάχνουμε πανεύκολα με τα ζουμάκια που έχουν μείνει στο ταψί από τα μπουτάκια.

Υλικά

  • 8 μπούτια κοτόπουλου νωπά

  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. κάρυ

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • τα ζουμιά από τα μπουτάκια

  • 1 κ.σ. βούτυρο μαλακό

  • 2 κ.σ αλεύρι γοχ

  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή (ίσως και λιγότερο αναλόγως τα γούστα)

  • λίγες σταγόνες από λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αερα

  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και κάνουμε ένα καλό μασάζ στα μπουτάκια να ενωθούν τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο

  • Σε ένα πυρεξ βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου μαζί με όλη την μαρινάδα και λίγο νεράκι. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο στους 180 στον αέρα για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο)

  • Βγάζουμε και αφού κρυώσουν ελάχιστα, βάζουμε σε δυνατή φωτιά στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι γκριλ να πυρώσει. με την βοήθεια μιας τσιμπίδας γυρνάμε τα μπούτια από όλες τις πλευρές να γίνει η πέτσα τραγανή (δεν βάζουμε καθόλου λάδι ή βούτυρο στο γκριλ)

 

Για τη σάλτσα

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα ζουμιά του κοτόπουλου που έχει το πυρέξ

  • Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το βούτυρο με ένα πιρούνι ή τα χέρια μας να γίνει σας ζυμαράκι

  • Ρίχνουμε μικρές ποσότητες μέσα στη ζεστή σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει

  • Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε

«Αυτή τη μέθοδο τη χρησιμοποιούμε για κάθε σάλτσα που θέλουμε να πήξει»

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Brooklyne