Healthy Banana Bread με αλεύρι ολικής

Είναι ένα από τα πιο διάσημα ψωμάκια-κεκάκια με πολλούς τρόπους και πολλές παραλλαγές! Εμείς στο σπίτι το φτιάχνουμε πολύ γιατί πάντα έχουμε αρκετές μπανάνες που μας περισσεύουν και μας είναι τρομερά εύκολη η συνταγή! Σήμερα σας την δίνω με αλεύρι ολικής και σιρόπι απο blubberies και έγινε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

Υλικά

  • 2 κούπες μικρές αλεύρι ολικής

  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • ½ κουταλάκι κανέλα

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ή φυτικό έλαιο

  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

  • 2 κ.σ. Σιρόπι blubberies ή σφενδάμου

  • 2 αυγά

  • 1 ⅓ φλιτζάνι πολτοποιημένες μπανάνες περίπου 4 μικρές

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε (εκτός και αν έχουμε φόρμα σιλικόνης) μια φόρμα για κεικ μακρόστενη

  • Αναμεινγύουμε το αλεύρι, μαγειρική σόδα, αλάτι και κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε για να ενωθούν.

  • Με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρατέψουν.

  • Προσθέτουμε τα αυγά και το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.

  • Ανακατεύουμε στο τέλος με τις λιωμένες μπανάνες.

  • Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

  • Ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Δεν ψήνουμε υπερβολικά.

  • Αφήνουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

67 − 62 =