Είναι ένα από τα πιο διάσημα ψωμάκια-κεκάκια με πολλούς τρόπους και πολλές παραλλαγές! Εμείς στο σπίτι το φτιάχνουμε πολύ γιατί πάντα έχουμε αρκετές μπανάνες που μας περισσεύουν και μας είναι τρομερά εύκολη η συνταγή! Σήμερα σας την δίνω με αλεύρι ολικής και σιρόπι απο blubberies και έγινε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Υλικά
-
2 κούπες μικρές αλεύρι ολικής
-
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
½ κουταλάκι κανέλα
-
½ φλιτζάνι βούτυρο ή φυτικό έλαιο
-
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-
2 κ.σ. Σιρόπι blubberies ή σφενδάμου
-
2 αυγά
-
1 ⅓ φλιτζάνι πολτοποιημένες μπανάνες περίπου 4 μικρές
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε (εκτός και αν έχουμε φόρμα σιλικόνης) μια φόρμα για κεικ μακρόστενη
-
Αναμεινγύουμε το αλεύρι, μαγειρική σόδα, αλάτι και κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε για να ενωθούν.
-
Με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέτουμε τα αυγά και το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
-
Ανακατεύουμε στο τέλος με τις λιωμένες μπανάνες.
-
Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
-
Ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Δεν ψήνουμε υπερβολικά.
-
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!