Είναι ένα από τα πιο διάσημα ψωμάκια-κεκάκια με πολλούς τρόπους και πολλές παραλλαγές! Εμείς στο σπίτι το φτιάχνουμε πολύ γιατί πάντα έχουμε αρκετές μπανάνες που μας περισσεύουν και μας είναι τρομερά εύκολη η συνταγή! Σήμερα σας την δίνω με αλεύρι ολικής και σιρόπι απο blubberies και έγινε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Υλικά
2 κούπες μικρές αλεύρι ολικής
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι κανέλα
½ φλιτζάνι βούτυρο ή φυτικό έλαιο
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. Σιρόπι blubberies ή σφενδάμου
2 αυγά
1 ⅓ φλιτζάνι πολτοποιημένες μπανάνες περίπου 4 μικρές
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε (εκτός και αν έχουμε φόρμα σιλικόνης) μια φόρμα για κεικ μακρόστενη
Αναμεινγύουμε το αλεύρι, μαγειρική σόδα, αλάτι και κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Χτυπάμε για να ενωθούν.
Με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύουμε στο τέλος με τις λιωμένες μπανάνες.
Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Δεν ψήνουμε υπερβολικά.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!