Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Γεμιστές γλυκοπατάτες με κατσικίσιο τυρί

Σας έχω πει πολλές φορές πως η πρώτη ύλη είναι αυτή που μετράει σε κάθε συνταγή. Όσο και καλός μάγειρας να είσαι όταν το προϊόν σου δεν είναι αυτό που πρέπει, τότε η συνταγή σου δεν θα έχει επιτυχία. Το μαγικό συστατικό στην συγκεκριμένη συνταγή είναι το απίθανο ντελικάτο και πικάντικο τυρί της εταιρείας Κοφινάκι Βαλμά.

Αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την γεύση της γλυκοπατάτας μας και δένει απόλυτα τις υπόλοιπες γεύσεις, το ρόδι, το τραγανό μπέικον και το σχοινόπρασο. Σας αφήνω και παρακάτω το βίντεο με την συνταγή για να την δείτε βήμα-βήμα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα.

  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις γλυκοπατάτες έτσι ώστε όταν ψηθούν να φύγει η περιττή υγρασία τους.

  • Τις τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθούν για περίπου 50 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος τους.

  • Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1 κομματάκι βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια

  • Όταν μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες τις αφαιρούμε από τον φούρνο. Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, τις κόβουμε με προσοχή στη μέση κατά μήκος. Με ένα πιρούνι βγάζουμε τη σάρκα τους και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε το εξωτερικό κομμάτι της γλυκοπατάτας γιατί θα τις ξαναγεμίσουμε στη συνέχεια με τη γέμιση μας.

  • Προσθέτουμε στο μπολ το κατσικίσιο τυρί Κοφινάκι Βαλμά, το μπέικον ψιλοκομμένο, σχοινόπρασο, τους σπόρους από το ρόδι, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη γέμιση του μπολ πίσω στις γλυκοπατάτες που κρατήσαμε.

  • Βάζουμε έναν μικρό κύβο βούτυρο πάνω από την κάθε γλυκοπατάτα και σερβίρουμε.

 

Υλικά

  • 4 γλυκοπατάτες

  • 350 γρ. , κατσικίσιο τυρί Κοφινάκι Βαλμά σπασμένο σε κομμάτια

  • 6 φέτες μπέικον

  • 1 ρόδι

  • 5 κλ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

  • βούτυρο, σε 6 κυβάκια

  • αλάτι-πιπέρι

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynettes
Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Share this
Tags

+ MUSTS

Υπερτροφική ουλή – Πλέον υπάρχουν τρόποι να την αντιμετωπίσεις

Οι ουλές είναι αποτελέσματα τραυμάτων, που μπορεί να προκύψουν μετά από μια χειρουργική επέμβαση ή μετά από ένα χτύπημα και ουσιαστικά πρόκειται για τον...

Η ιστορία του lip liner που καθόρισε τις τωρινές τάσεις στο μακιγιάζ

Το μακιγιάζ για τα χείλη μπήκε στη μαζική παραγωγή, αφού έγινε ευρέως γνωστό όταν το κραγιόν εφευρέθηκε στην πρώτη του μορφή από τον Maurice...

Mάσκαρα: Όλα όσα πρέπεις να ξέρεις για το προϊον που αγαπήσαμε όσο κανένα

Η μάσκαρα είναι ίσως το πιο σημαντικό προϊόν για την ολοκλήρωση ενός μακιγιάζ. Γιατί όλες θέλουμε οι βλεφαρίδες μας να φαίνονται πυκνές και έντονες!...

Estée Lauder – Οι αγαπημένες κρέμες Revitalizing Supreme+ τώρα διαθέσιμες σε νέες συσκευασίες που αναπληρώνονται

Ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες περιποίησης της επιδερμίδας σε υψηλής απόδοσης προϊόντα περιποίησης, η Estée Lauder παρουσιάζει τις κρέμες Revitalizing Supreme+ Youth Power...

“Pamela, a Love Story” – Η Pamela πιστεύει στην αγάπη και εμείς στην Pamela

Ομολογώ ότι η Pamela Anderson μου ήταν πάντα ιδιαίτερα συμπαθής. Θέμα αύρας, μια παρουσία που ενώ ζούσε στον ουτοπικό κόσμο του Playboy μου έβγαζε...

Gift Guide: Fashion – Beauty προτάσεις δώρων για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει επικίνδυνα και είμαστε απόλυτα σίγουρες ότι έχεις ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζεις τις λίστες σου για τα δώρα που...

More like this