Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Γεμιστές γλυκοπατάτες με κατσικίσιο τυρί

DAILYCIOUS

MUSTS

Τραγανές γαρίδες με μέλι και λεμόνι

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή!...

Healthy Banana Bread με αλεύρι ολικής

Είναι ένα από τα πιο διάσημα ψωμάκια-κεκάκια με πολλούς...

Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις μια χειμωνιάτικη σούπα!

Λίγο οι χαμηλές θερμοκρασίες, λίγο η νέα "επέλαση" του...

Ομελέτα: Το μόνο πρωινό πιάτο που λέμε ξεκάθαρα ναι

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να φτιάξεις μια ομελέτα, ενώ...

Πρωινό με βρώμη σοκολάτας, μπανάνα και μύρτιλα

Δεν χρειάζεται να είναι και το πρωινό μας βαρετό...

Share

Σας έχω πει πολλές φορές πως η πρώτη ύλη είναι αυτή που μετράει σε κάθε συνταγή. Όσο και καλός μάγειρας να είσαι όταν το προϊόν σου δεν είναι αυτό που πρέπει, τότε η συνταγή σου δεν θα έχει επιτυχία. Το μαγικό συστατικό στην συγκεκριμένη συνταγή είναι το απίθανο ντελικάτο και πικάντικο τυρί της εταιρείας Κοφινάκι Βαλμά.

Αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την γεύση της γλυκοπατάτας μας και δένει απόλυτα τις υπόλοιπες γεύσεις, το ρόδι, το τραγανό μπέικον και το σχοινόπρασο. Σας αφήνω και παρακάτω το βίντεο με την συνταγή για να την δείτε βήμα-βήμα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα.

  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις γλυκοπατάτες έτσι ώστε όταν ψηθούν να φύγει η περιττή υγρασία τους.

  • Τις τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθούν για περίπου 50 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος τους.

  • Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1 κομματάκι βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια

  • Όταν μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες τις αφαιρούμε από τον φούρνο. Ανοίγουμε τα αλουμινόχαρτα, τις κόβουμε με προσοχή στη μέση κατά μήκος. Με ένα πιρούνι βγάζουμε τη σάρκα τους και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε το εξωτερικό κομμάτι της γλυκοπατάτας γιατί θα τις ξαναγεμίσουμε στη συνέχεια με τη γέμιση μας.

  • Προσθέτουμε στο μπολ το κατσικίσιο τυρί Κοφινάκι Βαλμά, το μπέικον ψιλοκομμένο, σχοινόπρασο, τους σπόρους από το ρόδι, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη γέμιση του μπολ πίσω στις γλυκοπατάτες που κρατήσαμε.

  • Βάζουμε έναν μικρό κύβο βούτυρο πάνω από την κάθε γλυκοπατάτα και σερβίρουμε.

 

Υλικά

  • 4 γλυκοπατάτες

  • 350 γρ. , κατσικίσιο τυρί Κοφινάκι Βαλμά σπασμένο σε κομμάτια

  • 6 φέτες μπέικον

  • 1 ρόδι

  • 5 κλ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

  • βούτυρο, σε 6 κυβάκια

  • αλάτι-πιπέρι

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe

LATEST

Ομελέτα: Το μόνο πρωινό πιάτο που λέμε ξεκάθαρα ναι

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να φτιάξεις μια ομελέτα, ενώ θα μπορούσες καθημερινά να προσθέσεις κάτι διαφορετικό στη σύνθεση της. Η ομελέτα αποτελεί ένα από...

Τα νέα Eye Reviver Patches του Dior θα «ξυπνήσουν» την περιοχή των ματιών σου

Τη φετινή σεζόν, το Μακιγιάζ Dior παρουσιάζει ένα νέο απαραίτητο εργαλείο κατευθείαν από τα παρασκήνια των επιδείξεων μόδας του Dior για γρήγορη φροντίδα και προετοιμασία...

Ο κόσμος της μόδας θρηνεί για τον θάνατο του André Leon Talley

Ο θάνατος του πρώην διευθυντή δημιουργικού της αμερικανικής Vogue, André Leon Talley έχει συγκλονίσει τον κόσμο της μόδας. Ο δημοσιογράφος πέθανε σε ηλικία 73 ετών...

Aποξηραμένα φρούτα: Τελικά αξίζουν μια θέση στη διατροφή μας;

Αν σκέφτεστε να στραφείτε στα αποξηραμένα φρούτα για να βελτιώσετε τη διατροφή σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε: Γιατί να τα επιλέξετε Τα αποξηραμένα...
Brooklyne