Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Φθινοπωρινά κέικ με μήλο και μπανάνα

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Δύο νόστιμες συνταγές για κέικ που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και μπορούν να συνοδέψουν μια κούπα καφέ.


Κέικ με καραμελωμένα μήλα 

Συστατικά

2 κούπες αλεύρι

2½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

⅓ κούπας λιωμένο βούτυρο

½ κούπας μαύρη ζάχαρη

½ κούπας κρέμα γάλακτος

¼ κούπας σιρόπι καραμέλας

¼ κούπας γάλα

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα μήλα

Για την επικάληψη

1 κούπα καφέ ζάχαρη

⅔ κούπας αλεύρι

6 κουταλιές γλυκού λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατεύσει και σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα, το σιρόπι καραμέλας και το γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το αλεύρι  και στο τέλος τα ψιλοκομμένα μήλα. Σε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκατοστών ρίχνουμε το μείγμα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ βάζουμε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο και φτιάχνουμε μια “ζύμη” με την οποία πασπαλίζουμε το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.


Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

Συστατικά

1½ κούπα αλεύρι

¾ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα

¾ κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι

¾ κούπας ζάχαρη

½ κούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο

1 μεγάλο αυγό

Πουρέ από 3 μπανάνες

3 κουταλιές γλυκού βουτηρωμένο γαλα

Επικάλυψη

1¼ κούπα ημίγλυκα τσιπς σοκολάτας

⅔ κούπας μαύρη ζάχαρη

½ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκατοστών. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε μεσαίο μπολ. Το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και χτυπάμε τον πουρέ μπανάνας και βουτυρόγαλα. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε. Για να φτιάξετε το topping, ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας, την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε τη μισή ζύμη στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τη μισή επικάλυψη. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και την επικάλυψη. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό το κέικ.

Πηγή: coffeemag.gr

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Brooklyne