Αυτή η εύκολη συνταγή για Frittata είναι το τέλειο γρήγορο και υγιεινό δείπνο, πρωινό ή brunch! Ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα και φτιάξτε την πιο νόστιμη frittata με τα λαχανικά που εγώ σας προτείνω ή ακόμα και τα δικά σας αγαπημένα. No problem at all!
Όταν χρειάζομαι ένα υγιεινό βραδινό βιαστικά, συνήθως φτιάχνω ένα αυγουλάκι τηγανιτό ή ποσέ. Αυτή η συνταγή Frittata είναι η πιο τέλεια γιατί διαρκεί 20 λεπτά από την αρχή έως το τέλος και είναι γεμάτη με λαχανικά και πρωτεΐνες!
Υλικά
-
4 φέτες μπέικον
-
½ φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
-
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-
4 φλιτζάνια λαχανικά πιπεριά, μπρόκολο, κολοκυθάκια κ.λπ.
-
5-6 αυγά
-
¼ φλιτζάνι γάλα
-
½ κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
-
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
-
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Cheddar
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά.
-
Προσθέτουμε γάλα, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να αναμειχθούν.
-
Προσθέτουμε τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουνε στην άκρη.
-
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μπέικον, κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει το μπέικον. (περίπου 5 λεπτά)
-
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας ψιλοκομμένα, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσει το μπέικον, ανακατεύοντας περιστασιακά. (περίπου 5 λεπτά)
-
Παίρνουμε ένα πυρέξ βάζουμε μέσα τα λαχανικά μας και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα συστατικά.
-
Μεταφέρουμε τη φριτάτα στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά ή έως ότου η κορυφή να ροδίσει ελαφρά.
-
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε. (η φριτάτα θα φουσκώει στο φούρνο. Μην ανησυχείτε, ξεφουσκώνει καθώς κρυώνει).
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!