Αυτή η εύκολη συνταγή για Frittata είναι το τέλειο γρήγορο και υγιεινό δείπνο, πρωινό ή brunch! Ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα και φτιάξτε την πιο νόστιμη frittata με τα λαχανικά που εγώ σας προτείνω ή ακόμα και τα δικά σας αγαπημένα. No problem at all!
Όταν χρειάζομαι ένα υγιεινό βραδινό βιαστικά, συνήθως φτιάχνω ένα αυγουλάκι τηγανιτό ή ποσέ. Αυτή η συνταγή Frittata είναι η πιο τέλεια γιατί διαρκεί 20 λεπτά από την αρχή έως το τέλος και είναι γεμάτη με λαχανικά και πρωτεΐνες!
Υλικά
4 φέτες μπέικον
½ φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια λαχανικά πιπεριά, μπρόκολο, κολοκυθάκια κ.λπ.
5-6 αυγά
¼ φλιτζάνι γάλα
½ κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Cheddar
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά.
Προσθέτουμε γάλα, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να αναμειχθούν.
Προσθέτουμε τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουνε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μπέικον, κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει το μπέικον. (περίπου 5 λεπτά)
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας ψιλοκομμένα, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσει το μπέικον, ανακατεύοντας περιστασιακά. (περίπου 5 λεπτά)
Παίρνουμε ένα πυρέξ βάζουμε μέσα τα λαχανικά μας και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα συστατικά.
Μεταφέρουμε τη φριτάτα στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά ή έως ότου η κορυφή να ροδίσει ελαφρά.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε. (η φριτάτα θα φουσκώει στο φούρνο. Μην ανησυχείτε, ξεφουσκώνει καθώς κρυώνει).
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!