Φασολάκια: Η καλοκαιρινή συνταγής της “μαμάς”

Αν αναζητάς  μια καλοκαιρινή συνταγή που φωνάζει από χιλιόμετρα "μαμά" τότε τα φασολάκια είναι εδώ για 'σένα

Αν αναζητάς  μια καλοκαιρινή συνταγή που φωνάζει από χιλιόμετρα “μαμά” τότε τα φασολάκια είναι εδώ για ‘σένα. Το σπιτικό φαγητό που δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι μας είναι πάντα εδώ, ειδικά στις ημέρες του καύσωνα που θέλουμε ένα φαγητό να συνοδεύσει τις “διακοπές” μας.

Τι θα χρειαστούμε;

•  1 κιλό φασολάκια φρέσκα
•  2 πατάτες σε τέταρτα
•  3 κολοκυθάκια κομμένα στο μέγεθος της πατάτας
•  4 μέτριες ντομάτες τριμμένες ή περασμένες στο μούλτι
•  2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•  ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
•  1 καρότο σε ροδέλες
•  ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•  4 – 5 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
•  ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•  1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•  ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
•   αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Και μετά;

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε πολύ καλά.
Παράλληλα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το μαϊντανό, το σέλινο και την πιπεριά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα κολοκύθια, την πιπεριά και τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για 5΄- 6΄ μέχρι να ροδίσουν λίγο.
Ύστερα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τόσο νερό, όσο να δούμε ότι καλύπτονται όλα μας τα υλικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40΄- 45΄ περίπου.
Κάπου – κάπου πρέπει να κουνάμε την κατσαρόρα, για να μην μας κολλήσει. (Δεν ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν τα λαχανικά).

Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα!

Τα φασολάκια μας είναι έτοιμα, όταν έχουν μαλακώσει και μείνουν με το λάδι τους.

CooKitsch

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

19 − = 15