Είναι οι πιο εύκολες τηγανίτες που έχετε φτιάξει ποτέ και δεν χρειάζεται να περιμένεις ούτε 5’ για να ετοιμαστεί η υγρή σου ζύμη. Είναι συνταγή της μαμάς Ελένης και όπου μαμά Ελένη σημαίνει άχαστη συνταγή!!
Και μπορεί να είναι τηγανιτές όμως είναι ωραίο σνακ-γλυκάκι για τα παιδιά μας και πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από το δικό μας super food που είναι το πετιμέζι…ένα βάλσαμο για τον οργανισμό μας
Υλικά
1 κουτάκι σόδα (330ml)
4-5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
λίγο εκχύλισμα βανίλιας (προεραιτικά)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σόδα. Ξεκινάμε ρίχνοντας το αλεύρι. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε μια ανορθόδοξη μέθοδος με το «όσο πάρει». Σίγουρα θα είναι 4-5 φλιτζάνια αλλά ίσως χρειαστείτε παραπάνω. Οπότε θα ρίχνετε το αλεύρι και θα ανακατεύετε μέχρι ο χυλός να μην είναι ούτε πολύ υγρός ούτε πολύ στέρεος. Μια μέση κατάσταση (σαν ζυμαράκι για λουκουμάδες)
Συνεχίζουμε βάζοντας μέσα το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε κατά προτίμηση ηλιέλαιο. Όχι πολύ, δεν θέλουμε να γίνει βαθύ τηγάνισμα. Ίσα να καλύπτει την μισή τηγανίτα.
Ξεκινάμε με την βοήθεια ενός κουταλιού να βάζουμε μικρές ποσότητες μέσα στο τηγάνι. Κουνάμε λίγο το τηγάνι μας και μετά από 1 με 2 λεπτά μόλις ροδίσει από την μια μεριά, γυρνάμε και από την άλλη. Μεταφέρουμε σε πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και το υπόλοιπο το μείγμα μας
Σερβίρουμε ζεστές με πετιμέζι και κανέλα
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!