Τις τελευταίες μέρες έχω κάτι ιδιαίτερες λιγούρες μετά το φαγητό (όχι δεν είμαι έγκυος) και δεν είναι λίγες οι φορές που κοιτάω με απορία το ψυγείο για ένα γρήγορο σνακ. Έπειτα από αρκετές ώρες λοιπόν στο ίνσταγκραμ κοιτάζοντας συνταγές ανακάλυψα τα Churros, και ειλικρινά στα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Τι θα χρειαστείς λοιπόν για τον “κουβανέζικο” λουκουμά;
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 φλιτζάνι Nερό
1 φλιτζάνι Nερό
1 φλιτζάνια Aλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές Hλιέλαιο
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
½ φλιτζάνι Zάχαρη
1 κουταλάκι Kανέλα σκόνη
Και μετά;
Αρχικά βάζεις σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ηλιέλαιο και το αφήνεις να βράσει. Κατεβάζεις την κατσαρόλα και προσθέτεις το αλεύρι, ενώ ανακατεύεις με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης. Βάζεις τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη. Βάζεις το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνεις να κάψει. Μόλις κάψει καλά, κόβεις με το κορνέ τα churros σε μακρόστενες λωρίδες κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα τα μεταφέρεις με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
Ανακάτεψε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπάλισε τα churros όσο είναι ακόμα ζεστά!