Σοκολατένιο, γρήγορο, πανεύκολο…διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για το απόλυτο γλυκό. Ο κορμός είναι ένα γλυκάκι που μπορεί να φαγωθεί όλο το χρόνο, με πολλές προσθήκες και παραλλαγές! Όταν γίνεται πιο festive είναι το ιδανικό για τα Χριστούγεννα!
Σοκολάτα, μπισκότο και ρούμη από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς. Πέντε μόνο υλικά και πολύ λίγο χρόνο στη προετοιμασία!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. κακάο
2 καπάκια παλαιωμένο ρούμι
1 1/2 συσκευασία μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 ρόδι
Για το γλάσο (προαιρετικά)
3 κ.σ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2-3 κ.σ. ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ
Έπειτα προσθέτουμε όλο το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθεί και βάζουμε το κακάο. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά να λειάνει το μείγμα
Προσθέτουμε το ρούμι και το ανακατεύουμε ξανά. Εκείν την ώρα βάζουμε και τα σπυριά από το ρόδι.
Σπάμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε καλά. Τα βάζουμε ξανά μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε να καλύψουν όλο το μείγμα
Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα στο κέντρο. Με τα χέρια μας το απλώνουμε και φτιάχνουμε έναν κύλινδρο. Το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί. Έπειτα το βάζουμε στην συντήρηση
Για το γλάσο (προαιρετικά)
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μας γρήγορα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γλάσο μας να γίνει λείο και γυαλιστερό (δοκιμάστε με το κουτάλι γιατί ο καθένας μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω ζάχαρη ή κρέμα γάλακτος.)
Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!