Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Ζουμερός κολιός στον φούρνο

Κάθε πράγμα στον καιρό του…και ο κολιός τον Αύγουστο, λένε. Εγώ θα πω και Ιούλιο να τον φας είναι ένα ψάρι που δεν μπορεί να λείπει από το οικογενειακό τραπέζι το καλοκαίρι. Είναι πεντανόστιμο, δεν έχει πολλά κόκκαλα και με τον τρόπο που θα το μαγειρέψουμε σήμερα θα σας συναρπάσει η νοστιμιά αυτού του ψαριού.


Ενάμιση με δύο κιλά φρέσκο κολιό είναι ό,τι πρέπει για μια 4μελή οικογένεια και αυτό σας το λέω γιατί πάντα αναρωτιόμαστε αν θα φτάσουν τα ψάρια για όλους


Yλικά

  • 1,5 κιλά φρέσκο κολιό

  • 3 λεμόνια (το ένα τον χυμό του)

  • 1 κρεμμύδι ξερό

  • 1/2 ματσάκι άνηθο

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

  • λίγα φύλλα δυόσμου

  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή

  • ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. μέλι

  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια μας από τα λέπια και από τα εντόσθια. Σε τρεχούμενο νερό τα πλένουμε καλά μέσα έξω. Τα αφήνουμε δίπλα σε μια πιατέλα με χαρτί ή μια καθαρή πετσέτα να στραγγίξουν καλά

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα

  • Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταξί πλάκα το ένα δίπλα στο άλλο. Αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα έξω. Ανάμεσα στα ψάρια, κόβουμε και βάζουμε φέτες από λεμόνι και φέτες από ένα κρεμμύδι ξερό

  • Σε ένα μπολ ή στο μούλτι βάζουμε την μουστάρδα, 3 με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μέλι, χυμό λεμονιού, πιπέρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αναλόγως τις προτιμήσεις μας. Τέλος ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Περιχύνουμε από πάνω στα ψάρια μας.

  • Ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο τα ψάρια μας.

  • Βάζουμε μια λαδόκολλα από πάνω και σκεπάζουμε. Βάζουμε τα ψάρια μας στον φούρνο για 15′. Μόλις περάσει το τέταρτο ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τον φούρνο και ψήνουμε για 8′ με 10′ ακόμα.

*Τον κολιό δεν τον αφήνουμε ΠΟΤΕ να ξεροψηθεί γιατί στεγνώνει πολύ και το ψάρι χαλάει

 

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynettes
Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Share this
Tags

+ MUSTS

How to: Skincare Cocktailing πώς να το πετύχεις χωρίς να καταστρέψεις το δέρμα σου

Οι ρουτίνες περιποίησης του δέρματος αφορούν δύο πράγματα: τις σωματικές ανάγκες και τις προσωπικές προτιμήσεις. Μερικοί ακολουθούν μια μινιμαλιστική προσέγγιση, περιορίζοντας τη ρουτίνα τους...

Πόσο “κακή ιδέα” είναι τελικά να κάνεις sex με τον πρώην σου;

Ένα ζευγάρι δεν παύει να είναι μαζί όταν πει ότι χωρίζει. Παύει να είναι μαζί όταν πλέον δεν αισθάνεται κάτι ο ένας για τον...

“Karl Lagerfeld: A Line of Beauty” – To φετινό Met Gala θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του διάσημου σχεδιαστή

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι το θέμα του φιλανθρωπικού γκαλά του Ινστιτούτου Κοστουμιών του, το 2023, γνωστό και ως...

Estée lauder hellas: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και η νέα καμπάνια με την ελληνίδα πρέσβειρα Ελένη Μενεγάκη

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που η Evelyn H. Lauder ξεκίνησε την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της The Estée Lauder...

10 wide-leg jeans που θα φορέσεις αυτόν τον χειμώνα

Ένα φαρδύ τζιν είναι το κομμάτι, στο οποίο πρέπει να επενδύσεις αυτήν την περίοδο. Είναι άνετο, αποτελεί ένα κομμάτι-πασπαρτού, αφού μπορείς να φορέσεις κυριολεκτικά...

Monica Bellucci: Η γυναίκα που γεννήθηκε για να δικαιώσει τις μελαχρινές έκλεισε τα 58

H Ιταλίδα μελαχρινή παραμένει η πανέμορφη εκπρόσωπος της μεσογειακής ομορφιάς και έκλεισε 58 χρόνια μυθικής παρουσίας. Το motto της είναι : «Οταν σκορπάς θετική ενέργεια...

More like this