Ζουμερός κολιός στον φούρνο

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Ρύζι από κουνουπίδι & τραγανές μελωμένες γαρίδες

Είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο και υγιεινό! Ο τρόπος που...

Φθινοπωρινό Βελουτέ Κολοκύθας

Υλικά (Για 4 άτομα) 500 γρ. καθαρισμένη γλυκιά κολοκύθα 1 καρότο 1 πράσο 1...

Τάρτα ντομάτας με μασκαρπόνε

Από τις πιο νόστιμες τάρτες που έχετε γευτεί ποτέ...

Ξέρετε πώς Φτιάχνεται το Τοστ του Φθινοπώρου;

Μπορεί να γνωρίζετε μόνο μια συνταγή για τοστ αλλά...

Σπαγγέτι με κρόκο Κοζάνης & λευκή σάλτσα με αλλαντικά

Σας είχα υποσχεθεί αυτή την εκπληκτική μακαρονάδα που η...

Share

Κάθε πράγμα στον καιρό του…και ο κολιός τον Αύγουστο, λένε. Εγώ θα πω και Ιούλιο να τον φας είναι ένα ψάρι που δεν μπορεί να λείπει από το οικογενειακό τραπέζι το καλοκαίρι. Είναι πεντανόστιμο, δεν έχει πολλά κόκκαλα και με τον τρόπο που θα το μαγειρέψουμε σήμερα θα σας συναρπάσει η νοστιμιά αυτού του ψαριού.


Ενάμιση με δύο κιλά φρέσκο κολιό είναι ό,τι πρέπει για μια 4μελή οικογένεια και αυτό σας το λέω γιατί πάντα αναρωτιόμαστε αν θα φτάσουν τα ψάρια για όλους


Yλικά

  • 1,5 κιλά φρέσκο κολιό

  • 3 λεμόνια (το ένα τον χυμό του)

  • 1 κρεμμύδι ξερό

  • 1/2 ματσάκι άνηθο

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

  • λίγα φύλλα δυόσμου

  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή

  • ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. μέλι

  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια μας από τα λέπια και από τα εντόσθια. Σε τρεχούμενο νερό τα πλένουμε καλά μέσα έξω. Τα αφήνουμε δίπλα σε μια πιατέλα με χαρτί ή μια καθαρή πετσέτα να στραγγίξουν καλά

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα

  • Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταξί πλάκα το ένα δίπλα στο άλλο. Αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα έξω. Ανάμεσα στα ψάρια, κόβουμε και βάζουμε φέτες από λεμόνι και φέτες από ένα κρεμμύδι ξερό

  • Σε ένα μπολ ή στο μούλτι βάζουμε την μουστάρδα, 3 με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μέλι, χυμό λεμονιού, πιπέρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αναλόγως τις προτιμήσεις μας. Τέλος ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Περιχύνουμε από πάνω στα ψάρια μας.

  • Ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο τα ψάρια μας.

  • Βάζουμε μια λαδόκολλα από πάνω και σκεπάζουμε. Βάζουμε τα ψάρια μας στον φούρνο για 15′. Μόλις περάσει το τέταρτο ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τον φούρνο και ψήνουμε για 8′ με 10′ ακόμα.

*Τον κολιό δεν τον αφήνουμε ΠΟΤΕ να ξεροψηθεί γιατί στεγνώνει πολύ και το ψάρι χαλάει

 

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

www.thegarlicmother.gr

Brooklynetteshttps://brooklyne.gr
Your Vibe Attracts Your Tribe
Brooklyne