/

Νιασιναμίδη: Το star συστατικό που δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα περιποίησής σου

Νιασιναμίδη, σαλικυλικό οξύ, γαλακτικό οξύ… είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που επιλέγουμε να βάλουμε στο πρόσωπό μας και ακούγονται σαν μάθημα χημείας. Πολλές φορές, όμως, δεν ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε σωστά, για να δούμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στην ποιότητα του δέρματος μας. Η νιασιναμίδη, για παράδειγμα, δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου. Ξέρεις γιατί; Εάν η απάντηση είναι «όχι», τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο, αφού θα σου αποκαλύψω όλες τις δράσεις της και πώς πρέπει να χρησιμοποιείται, για να απαλλαγείς μια και καλή από δυσχρωμίες και ανεπιθύμητα σπυράκια.

Τι είναι

Η νιασιναμίδη -που ονομάζεται και νικοτιναμίδη- είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, δηλαδή μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που δε συντίθεται στο σώμα. Η τοπική εφαρμογή νιασιναμίδης μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από συγκεκριμένες δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή, η ροδόχρους ακμή και το έκζεμα.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό συστατικό, που μειώνει τη φλεγμονή και φωτίζει την επιδερμίδα στο έπακρο. Last but not least, προσφέρει τη μέγιστη ενυδάτωση, αφού περιέχει υπερτροφές και προσαρμογόνα. Η νιασιναμίδη και οι υπερτροφές είναι ένας μαγικός και ισχυρός συνδυασμός περιποίησης της επιδερμίδας.

Τα οφέλη

Σύμφωνα με την αισθητικό και δερματολόγο Caroline Hirons, όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα, έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει το χόριο (η βασική στοιβάδα δέρματος) και με τη σειρά του αυξάνει την περιεκτικότητα σε λιπαρά των κυττάρων, μαζί με το να βοηθά το δέρμα να συγκρατεί το νερό. Επίσης:

  • Μειώνει την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς του δέρματος, ειδικά εάν έχεις ακμή ή είσαι επιρρεπής σε ατέλειες ή απλώς έχεις ευαίσθητο τύπο δέρματος.
  • Περιορίζει τις φλεγμονές.
  • Μειώνει επίσης τις δυσχρωμίες.
  • Καταπραΰνει την επιδερμίδα στο έπακρο όταν είναι ερεθισμένο από σκληρά συστατικά σε προϊόντα περιποίησης ή από αλλεργίες.
  • Παράγει το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, γι’ αυτό και είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό.
  • Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και το οξειδωτικό στρες.
  • Ελαχιστοποιεί τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ροδόχρου ακμής ή της ακμής, ειδικά όταν τα αντιβιοτικά δε γίνονται ανεκτά από το δέρμα.
  • Είναι τέλειο για τις ξηρές επιδερμίδες, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος.

How to

Η νιασιναμίδη μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί και βράδυ. Βεβαιώσου ότι τα προϊόντα που διαθέτεις ή πρόκειται να αγοράσεις την έχουν σε υψηλά ποσοστά, ώστε να λάβεις τη μέγιστη δυνατή ποσότητα και να δεις πιο άμεσα αποτελέσματα. Μπορείς, επίσης, να συνδυάσεις τη νιασιναμίδη με άλλα σταθερά και ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως οι κατεχίνες Camellia Sinensis (Πράσινο Τσάι), η Κερσετίνη και η Τοκοφερόλη.

Η νιασιναμίδη, μάλιστα, περιέχεται στα αντηλιακά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρέμες προσώπου και αντηλιακά λόγω των αλλεργιών τους.

Τέλος, η νιασιναμίδη μπορεί να καταπραΰνει και να ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα, ειδικά όταν έχεις προηγουμένως χρησιμοποιήσει προϊόντα περιποίησης με ρετινόλη.

Τα προϊόντα

Niacinamide 10% + Zinc 1%, The Ordinary

 


Effaclar serum, La Roche-Posay

 


Niacinamide 10% + Zinc 1%, Revolution Skincare

 


Niacinamide serum, The Inkey List

 


Niacinamide & Zinc, La Saponaria Pure Actives

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

35 − 30 =