Γαλακτικό οξύ το θαυματουργό: Μάθε πώς να το χρησιμοποιείς σωστά

Το γαλακτικό οξύ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου προς το καλύτερο. Ο τρόπος χρήσης του, όμως, είναι πολύ συγκεκριμένος, αφού όπως κάθε οξύ έτσι και αυτό χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Ανήκει στην οικογένεια των AHAs, δηλαδή άλφα μικροξυ-οξέων, που απολεπίζουν στο μέγιστο το δέρμα.

Καταρχάς, το γαλακτικό οξύ απολεπίζει, φωτίζει κι ενυδατώνει το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Πολλοί δερματολόγοι το παρομοιάζουν με το γλυκολικό οξύ, αλλά το γαλακτικό οξύ είναι πολύ πιο ήπιο. Απολεπίζει από τα νεκρά κύτταρα κι επομένως ομαλοποιεί κι εξισορροπεί την επιφάνεια του δέρματός σου. Είναι το συστατικό, που δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα περιποίησής σου και αν υπάρχει ένα συστατικό, με το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις, τότε το γαλακτικό οξύ είναι αυτό.

Τα οφέλη:

  1. Ενυδατώνει το δέρμα από μέσα προς τα έξω.
  2. Αυξάνει τον φυσικό κυτταρικό κύκλο του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης.
  3. Μειώνει τις δυσχρωμίες.
  4. Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες επιβραδύνοντας τη διαδικασία γήρανσης.
  5. «Κλειδώνει» την υγρασία της επιδερμίδας.
  6. Φωτίζει το δέρμα.

Πώς χρησιμοποιείται: 

Τα AHAs χρησιμοποιούνται συχνά σε νυχτερινές ρουτίνες, καθώς το γαλακτικό οξύ επιταχύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, που καθιστά το δέρμα πιο ευάλωτο στις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να το εφαρμόσεις τις πρωινές ώρες. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις καθαριστικά, ενυδατικές κρέμες και serums, που περιέχουν γαλακτικό οξύ για την πρωινή σου ρουτίνα. Μετά, όμως, από την εφαρμογή του, είναι πολύ σημαντικό να απλώσεις και την αντηλιακή σου κρέμα, εάν βγεις από το σπίτι, ώστε να μην προκληθούν πανάδες ή ήπια εγκαύματα όταν το δέρμα έρθει σε επαφή με τον ήλιο. Μην ξεχνάς πως πρόκειται για ένα οξύ.

Όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις απολέπιση, καλό είναι να δοκιμάσεις μάσκες και πίλινγκ στο σπίτι με μέγιστες συγκεντρώσεις γαλακτικού οξέος. Η μεγαλύτερη ποσότητα γαλακτικού οξέος θα σου δώσει μια πιο γρήγορη λαμπερή εμφάνιση και είναι μια άμεση θεραπεία χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εάν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη ή ακνεϊκή, συμβουλεύσου τον για περισσότερες πληροφορίες.

Τα προϊόντα

Lactic acid 10% + HA, The Ordinary

 


Lactic acid, The Inkey List

 


Lactic acid gentle peeling booster, Come Clean

 


Exfolikate Cleanser Daily Foaming Wash, Kate Somerville

 


Extra Gentle Skin Resurfacing Cream, Skincode

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

94 − 87 =