Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Χρειάζεσαι μια ανανέωση στα μαλλιά σου; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το grey blending

Η ιδέα του grey blending είναι ότι αναμειγνύοντας τις ανταύγειες με το balayage, μπορείς να αντισταθμίσεις τις γκρίζες τρίχες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους για μια πιο φυσική εμφάνιση.

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Αναμφίβολα, τα γκρίζα μαλλιά δεν αποτελούν το τέλειο χρώμα για πολλές γυναίκες είτε γιατί μαρτυρούν την ηλικία είτε γιατί απλώς δεν τις κολακεύουν. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνες που απλώς τα λατρεύουν. Εάν διαβάζοντας αυτές τις σειρές, έχεις ήδη ταυτιστεί με κάποια από τις δύο κατηγορίες, τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Η τεχνική του grey blending βρίσκεται κάπου στη μέση και ήρθε για να μείνει, αφού τον τελευταίο χρόνο αποτελεί τεράστια τάση στο εξωτερικό και μπορεί να καλύψει τόσο εσένα που έχεις αρχίσει να βλέπεις τις πρώτες γκρίζες τρίχες όσο κι εσένα που σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου γκρι αλλά κάπως διστάζεις. Είσαι έτοιμη να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή;

beautiful-2405131-1920-1100x733Η ιδέα του grey blending είναι ότι αναμειγνύοντας τις ανταύγειες με το balayage, μπορείς να αντισταθμίσεις τις γκρίζες τρίχες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους για μια πιο φυσική εμφάνιση. Εάν, όμως, δεν έχεις γκρίζες τρίχες, ο κομμωτής σου τις δημιουργεί με την κατάλληλη βαφή και συνεχίζει με τη διαδικασία του balayage και των ανταυγειών. Το αποτέλεσμα; Οι γκρίζες τρίχες μέσω του balayage αποκτούν περισσότερη φωτεινότητα, γίνονται φυσικά ξανθές και άρα το αποτέλεσμα είναι απόλυτα natural. Με αυτήν την τεχνική, θα παρατείνεις τόσο τις βαφές όσο και τις επισκέψεις στο κομμωτήριο για φρεσκάρισμα, αφού αυτό που θέλει να πετύχει το grey blending είναι να χαρίσει φυσικότητα στον τόνο των μαλλιών. Βέβαια, κάτι τέτοιο το καθιστά ιδανικό και για μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες, που θέλουν να είναι πάντοτε stylish.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη τεχνική δημιουργεί φωτεινότητα και σκιάσεις σε όλο το μήκος των μαλλιών σου. Τα layers που δημιουργούνται από τις ανταύγειες αναμειγνύονται άψογα με τις γκρίζες τρίχες, για να εξασφαλίσουν τελικά ότι τα μαλλιά φαίνονται πολυδιάστατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο grey blending οι τόνοι των ανταυγειών επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να αναμειγνύονται τέλεια με τις γκρίζες τρίχες ή απλώς να τις αναδεικνύουν.

Για παράδειγμα, οι ξανθές με ψυχρό τόνο τρίχες μπορούν να καμουφλάρουν τις ήδη υπάρχουσες γκρίζες δημιουργώντας ένα τονικό αριστούργημα που χαρίζει φως στο γκρι χρώμα τους και άρα ζωντάνια, κομψότητα και αέρα ανανέωσης. Εάν δεν έχεις πειστεί ακόμη, οι παρακάτω εικόνες θα σε πείσουν!

Μαρία Κουτσάκα

Μαρία Κουτσάκα
Η Μαρία Κουτσάκα σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, Επιμέλεια & Διόρθωση κειμένων, αλλά και Web Development στο ΕΚΠΑ. Αρθρογραφεί από το 2014, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται και ως content manager. Το skincare είναι η μεγάλη της αγάπη, αφού πιστεύει πως προηγείται του μακιγιάζ. Είναι δεινή αναγνώστρια περιοδικών και βιβλίων, ενώ λατρεύει τα ταξίδια και τη φωτογραφία.
Brooklyne