Αφέλειες: ‘Ολα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σου

Και εκεί που ο κόσμος σου ρολάρει όμορφα (λέμε τώρα) και ουσιαστικά δεν έχεις κάποιο έντονο προβληματισμό ως προς την εμφάνιση σου, το ρολόι δείχνει 2:00 τα ξημερώματα και εσύ σκέφτεσαι πως λίιιγο σε έχεις βαρεθεί, και πως δεν θα χαλάσει και ο κόσμος για μια μικρή αλλαγή στο look σου. Όλα πάνε καλά, έχεις δει tutorial, σκέφτεσαι ότι πρέπει να πας κομμωτήριο, αλλά δε βαριέσαι θες και λίγο το “thrill” της στιγμής.

Το ψαλίδι είναι έτοιμο, οι υποψήφιες τουφίτσες στη θέση τους και πέντε λεπτά μετά… το χάος!

Γιατί λοιπόν δεν πήγε καλά το extreme make over που είχες στο μυαλό σου, και γιατί αντί να μοιάζεις με την Brigitte Bardot, μοιάζεις με τα “τεντόπανα Φάνης” στο κάτω τετράγωνο της γειτονιάς σου;

Υπάρχουν άπειρα video στο YouTube, με διαφορετικές τεχνικές για να πειραματιστείς εφόσον το έχεις πάρει απόφαση, αλλά το βασικότερο που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι εφόσον ταίριαξε “τέλεια” στην κοπέλα που μόλις εξιδανίκευσες στο μυαλό σου, δε σημαίνει προς θεού ότι θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό, και σίγουρα κάθε μαλλί έχει διαφορετική υπόσταση.

Εδώ και καιρό παρακολουθώ τον αγαπημένο μου Brad Mondo, και ειλικρινά καταλαβαίνω τον πόνο του όσο λίγοι. Δεν είναι λίγο να βλέπεις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν υπέροχα μαλλιά και λίγο αργότερα να έχουν κάνει demolish το μαλλο-σύμπαν τους.

Τι πάει όμως στραβά, κάθε μα κάθε φορά που θα επιχειρήσεις να κόψεις αφέλειες μόνος/η σου;

Αρχικά δεν ξέρεις να το κάνεις

Ω ναι! Με ένα βίντεο δεν έγινες “φωτεινός παντογνώστης” και δε ξύπνησε ο Τρύφωνας Σαμαράς μέσα σου. Όσο και αν πιστεύεις ότι κατάλαβες την τεχνική, σίγουρα θα καταλήξεις με κομμένες αφέλειες, το πιθανότερο σε λάθος μήκος, ενώ δεν έχεις κανει καν αξιολόγηση αν ο τύπος του μαλλιού σου, μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια αλλαγή.

Σίγουρα θα πιάσεις λάθος σημεία με αποτέλεσμα να τις κόψεις στραβά

Το δυσάρεστο συναίσθημα που από τη μία είναι εκεί που τις ήθελες και από την άλλη πετάνε στον εναέριο χώρο των φρυδιών σου χωρίς άδεια προσγείωσης. Μπαλτά να πάρεις, αλφάδι δε θα τις κόψεις ποτέ, οπότε το ξεχνάς.

Δυστυχώς δεν υπάρχει undo

Όσο και αν το θες δυστυχώς δεν υπάρχει control z, σε αυτές τις περιπτώσεις και όπως είπε και ο σύζυγος μου πρόσφατα, κάντο όπως πριν να δω πως σου πάνε καλύτερα (αχ και να ξερε!).

Δε θα μακρύνουν εύκολα

Μα τράβηξε τες, μα φάε βιταμίνες, μα κάντες τάμα σε όλες τις Παναγίες του πλανήτη, το μαλλί σου θα μακρύνει 1 εκατοστό μαξ το μήνα, οπότε για να αποκτήσεις ξανά τις “μοιραίες” φράτζες σου θα περιμένεις κάνα οχτάμηνο, όσο δηλαδή χρειάζεται για να στρώσεις χαρακτήρα.

Αν λοιπόν τις θές απελπισμένα…

ΑΠΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ!


Σε αφήνω και σε κουτελοφιλώ, σε ικετεύω να μην το κάνεις. Το έκανα εγώ πριν από ένα μήνα για σένα και ακόμα φοράω στεκάκια “ταχα” μου γιατί μου πάνε. Now you know!

Χρύσα Αντωνιάδη

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

+ 39 = 44