Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Tελικά τα βαριά σκουλαρίκια δημιουργούν πρόβλημα στο λοβό των αυτιών;

Aν αγαπάς τα oversized αξεσουάρ μάλλον έχεις αναρωτηθεί συχνά

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Ετοιμαστείτε για πάρτι με τη συλλογή Innovation Circular Design Story της H&M

Η πρωτοποριακή νέα συλλογή της H&M, Innovation Circular Design Story, είναι ένας ύμνος στην αειφορία και τη χαρά, που μας καλεί να αγκαλιάσουμε με τόλμη το μέλλον.

Share

Στη δεκαετία του 1980 ήμουν παιδί και θυμάμαι τη μητέρα μου να φοράει μεγάλα σκουλαρίκια σε εντυπωσιακά χρώματα τα οποία όμως είχαν από πίσω clips. Τη θυμάμαι επίσης στο τέλος της ημέρας να διαμαρτύρεται γιατί το αυτί της πονούσε από την πίεση, αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε ότι οι λοβοί των αυτιών της κρέμασαν ή πως οι τρύπες ξεχείλωσαν.Πλέον κατάλαβα τι ακριβώς προσπαθούσε να αποφύγει: Το να δει τις τρύπες των αυτιών της να ανοίγουν από το βάρος που προκαλούν τα βαριά σκουλαρίκια, αφού ζούμε στη γη και η βαρύτητα τραβά τα πάντα προς τα κάτω.

Αντιθέτως εγώ η ίδια, σε κάποια φάση της ζωής μου συνειδητοποίησα πως η αγάπη μου για oversized σκουλαρίκια είχε φτάσει τις τρύπες στους λοβούς των αυτιών μου σε οριακό σημείο: φοβήθηκα πως αν συνεχίσω τη συχνή χρήση τους το αποτέλεσμα θα ήταν αντιαισθητικό ή ακόμα χειρότερα μπορεί να σκιζόταν το δέρμα μου. Παρατήρησα επίσης, κοιτώντας τα αυτιά αρκετών γυναικών πως όσες είχαν μικρότερο λοβό αντιμετώπιζαν πιο ήπιο πρόβλημα από όσες είχαν μεγάλο. Ο δικός μου ήταν κάτι ενδιάμεσο.

Έτσι λοιπόν πήρα κάποιες αποφάσεις, αφού ενημερώθηκα από έναν body piercer σχετικά με το μέλλον των λοβών μου. Τι συμβαίνει τελικά, όντως τα βαριά σκουλαρίκια “στρετσάρουν” τις τρύπες των αυτιών μας; H απάντηση είναι ναι. Σαφέστατα και το βάρος παίζει ρόλο στο να ξεχειλώσει ή όχι η τρύπα σε ένα αυτί καθώς και η συχνότητα με την οποία τα φοράμε. Αν ένας λοβός είναι αναγκασμένος να σηκώνει ένα βάρος μεγαλύτερο από αυτό που αντέχει πιο συχνά απ όσο επιτρέπεται, ναι, θα κρεμάσει. Τι εναλλακτικές υπάρχουν: Η πρώτη είναι αν πράγματι δε μπορούμε να αποχωριστούμε τα βαριά σκουλαρίκια μας, να μειώσουμε τη συχνότητα που τα φοράμε. Η δεύτερη είναι αν και πάλι θέλουμε κάτι εντυπωσιακό να επιλέξουμε επίσης ογκώδη κοσμήματα αλλά από πιο ελαφριά υλικά τα οποία δε θα επιβαρύνουν τόσο το λοβό μας με το βάρος τους.

Σε περίπτωση που ο λοβός μας έχει ήδη ξεχειλώσει λίγο, τα καλά νέα είναι ότι αν φορέσουμε ένα μικρό σκουλαρίκι -όχι μακρύ- στο αυτί μας και αφήσουμε το δέρμα να ξεκουραστεί, τότε η τρύπα θα επανέλθει. Σύμφωνα με τους piercers το δέρμα στο αυτί μας έχει την τάση να μαζεύει, ακριβώς όπως έχει την τάση να ξεχειλώνει. Σαφέστατα όμως, μιλάμε για χιλιοστά, αν σε άλλη περίπτωση πχ. ο λοβός σκιστεί, θα χρειαστεί ράμματα δε θα επουλωθεί από μόνος του. Εκτός από το ότι τα βαριά σκουλαρίκια μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα στα αυτιά μας υπάρχει περίπτωση επίσης να μας προκαλέσουν και πονοκεφάλους, ακριβώς όπως οι σφιχτές αλογοουρές ή οι στέκες, γιατί με όλα αυτά επηρεάζονται οι μυς μας.

Συνοψίζοντας λοιπόν, θα λέγαμε ότι καλό είναι να τηρούμε ένα μέτρο και δε θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τα oversized σκουλαρίκια μας για τις statement εμφανίσεις μας, να προτιμούμε κάποια πιο ελαφριά και διακριτικά για την καθημερινότητά μας και να περνάμε και κάποιες ημέρες χωρίς να φοράμε καθόλου σκουλαρίκια – ναι αυτό θα ήταν πραγματικά κάτι πολύ καλό για τα αυτιά μας – δηλαδή να κάνουμε earrings rehab. Aν αγαπάτε τα τεράστια σκουλαρίκια πάντως, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνες.

Έλενα Φάκου

Έλενα Φάκου
Είχα ένα όνειρο: μια μέρα να μπορέσω να γράφω ελεύθερα σε ένα καλαίσθητο μέσο που εξυπηρετεί μόνο την ανεξάρτητη ενημέρωση. Έγινε πραγματικότητα. Λέγεται Brooklyne και είναι η πιο badass γυναικεία πρόταση της πιάτσας. Όπως δηλαδή κι εγώ η ίδια. Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για εμένα εδώ, θα γνωριστούμε αν περνάτε συχνά να τα λέμε. Θα είμαστε πάντα ανοιχτά.
Brooklyne