Reflective materials: Η νέα τάση στη μόδα και την ομορφιά που σε θέλει λαμπερή 24/7

Οι γυναίκες πλέον τολμούν περισσότερο με την εμφάνιση τους σε σχέση με παλαιότερα, τότε που η μόδα και η ομορφιά, ήταν αντικειμενικά πολύ πιο safe. Οι σχεδιαστές μόδας από την άλλη, αναζητούν πλέον περισσότερα στοιχεία για να δημιουργήσουν ακόμη και τα ρούχα που θα φορέσει μια γυναίκα, για να κάνει απλώς τις καθημερινές δουλειές της, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους makeup artists που εφευρίσκουν πολλές, από τις τάσεις που κυριαρχούν στον χώρο της ομορφιάς.

Με λίγα λόγια, τα τελευταία χρόνια, τα ανακλαστικά στοιχεία ή αγγλιστί reflective materials, όπως πολύ συχνά θα ακούσετε, έχουν αποτυπωθεί πια σε ρούχα, αξεσουάρ ή ακόμη και στο μακιγιάζ.

Good to know: Η πλειοψηφία των ανακλαστικών υλικών περιέχει έναν υψηλό δείκτη διάθλασης. Λόγω της παρουσίας του, το προσπίπτον φως ανακλάται πίσω στην πηγή, δημιουργώντας ένα φαινόμενο ανάκλασης-επιστροφής. Επειδή, λοιπόν, συμπυκνώνει το φως σχεδόν εξ’ ολοκλήρου σε πολύ μικρές γωνίες, είναι πολύ πιο φωτεινό από τα κανονικά αντικείμενα.


Fashion

Ξεκινώντας από το πεδίο της μόδας, ένα από τα reflective materials που πολλές φορές βλέπουμε να φιγουράρουν σε fashion pieces είναι το holographic ύφασμα. Φορέματα, φούστες, παντελόνια, ακόμη και παπούτσια φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από αυτό το υλικό ή ακόμη και λεπτομέρειές του φιγουράρουν σε πολλά fashion shows ανά τον κόσμο αποδεικνύοντας πως τα λαμπερά ρούχα είναι must και οκ να φοριούνται από όλες μας. Μια τάση που δεν επικράτησε μόνο στα haute couture shows, αλλά και σε αυτά που παρουσίασαν πολύ πιο προσιτά και στην καθημερινότητα κομμάτια.

Balmain2Συνεχίζοντας, το βινύλιο αποτελεί ένα ακόμη ανακλαστικό υλικό, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί υλικό όχι μόνο των σχεδιαστών μόδας, αλλά και μεγάλων ή και μικρότερων brands παγκοσμίως. Vinyl φούστες, φορέματα, παντελόνια ή ακόμη και κολάν, είναι η must τάση που επικρατεί και επιλέγεται από πολλές νεαρές γυναίκες, δημιουργώντας edgy κι επαναστατικά για την εποχή looks.


Παγιέτες. Ένα υλικό που δεν έχει τελειωμό, αφού όσα χρόνια κι αν περάσουν θα αποτελεί τη must-have προϋπόθεση/υλικό που πρέπει να διαθέτει ένα κομμάτι, για να το φορέσεις και να είσαι λαμπερή. Οι παγιέτες, ωστόσο, αποτελούν και ένα παρεξηγημένο υλικό, αφού πολλοί δε δίστασαν να το αποκαλέσουν κιτς ή υπερβολικό για κάθε εμφάνιση. Η δυναμική του, όμως, και πολλά κομμάτια σχεδιαστών διέψευσαν γρήγορα αυτήν την εντύπωση δημιουργώντας εντυπωσιακά φορέματα με παγιέτες all over, φούστες ή ακόμη και jackets. Οι παγιέτες είναι, αναμφίβολα, η λάμψη που αναζητάς.

5be505ac48eb1227e4646853Credits: DIMITRIOS KAMBOURIS, TOO LONG

Στην ίδια φιλοσοφία με το προηγούμενο υλικό βρίσκονται και τα diamond pieces, που πρώτα θαυμάσαμε στα φαντασμαγορικά catwalks της Victoria’s Secret και έπειτα σε άλλες πασαρέλες διάσημων σχεδιαστών. Ωστόσο, σε σχέση με το προηγούμενο έγινε πολύ πιο γρήγορα αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο, ίσως γιατί αποτέλεσε ένα reflective material που αποτύπωνε την ισχύ, τη μεγαλοπρέπεια και τη δύναμη όποιου το φορούσε. Diamonds are a girl’s best friend λένε, άλλωστε.


Beauty

Φεύγοντας από τον χώρο της μόδας και προχωρώντας στη beauty industry, το πρώτο reflective material που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι το glitter στο μακιγιάζ, μια τάση που αγαπήθηκε πολύ από τους makeup artists, ενώ είδαμε αρκετά παραδείγματα σε πολλές πλατφόρμες, όπως στο Instagram. Λαμπερά μάτια, σχεδόν εξωγήινα, άρχισαν να κοσμούν το υπόλοιπο πρόσωπο δημιουργώντας ένα απίστευτο εφέ ανάκλασης. Το υπόλοιπο δέρμα έμεινε σχεδόν φυσικό, ακριβώς γιατί έπρεπε όλη η προσοχή να επικεντρωθεί στο μακιγιάζ των ματιών.

Kamakula-Starfall-Glitter-Makeup-reflective-rainbow-3Το glitter, βέβαια, δεν έμεινε μόνο εκεί. Τα glitter nails αποτελούν τεράστιο trend από πέρυσι, με nail artists όπως η Amy Le να δημιουργούν τα πιο κομψά σχέδια με glitter. Και ακολούθησαν φυσικά και άλλες. Τα glitter nails διαδέχτηκαν αργότερα τα velvet nails με λάμψεις, όπου δημιουργούσαν ένα εφέ ανάκλασης πάνω στο βελούδινο ύφασμα. Θα υπάρξει, άραγε, και άλλη τέτοια τάση;

188439907-3952685864778533-1962501478132586003-n@overglowedit

Τέλος, εκτός της λίστας των reflective materials στην ομορφιά δεν μπορεί να μείνει και το highlighter ή αλλιώς η τεχνική του strobing, που αγαπήθηκε από πολλές γυναίκες από την πρώτη στιγμή, ενώ αποτελεί μέχρι και σήμερα απαραίτητο βήμα στο μακιγιάζ. Λάμψη από το διάστημα, σχολίασαν πολλοί. Δεν είναι υπερβολή, όμως, αν σκεφτεί κανείς πως όλο και περισσότερα beauty brands στοχεύουν στη δημιουργία highlighters που θα προσφέρουν απίστευτη λάμψη όσες ώρες κι αν το φοράει κάποια στο πρόσωπο, τόση που ίσως και να φαίνεται από το διάστημα. Και μας αρέσει. Τι, όχι;

Μαρία Κουτσάκα

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

6 + 1 =