Ας μιλήσουμε για τα εμβληματικά πλεκτά της Ulla Johnson

Μεταξύ άλλων περνάω όπως οι περισσότεροι αρκετές ώρες στο internet, αναζητώντας το κάτι διαφορετικό και ίσως το κάτι πιο εξεζητημένο. Δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτηκα να συνοψίσω τις ταπεινές μου γνώσεις στο θέμα knitwear, μέχρι που έπεσα τυχαία στην παρουσίαση της Ulla Johnson.

w1900-q65 Ulla Johnson
Η Johnson αποτελεί από μόνη της ένα success story, καθώς αποφάσισε να αφήσει τις σπουδές της στην ψυχολογία για να κυνηγήσει το πάθος της, το οποίο δεν ήταν άλλο πέρα από το μαγικό κόσμο της μόδας. Η ίδια αποκαλεί τον εαυτό της “αυτοδημιούργητο” καθώς οι γνώσεις της δεν προήλθαν από κάποιο μεγάλο οίκο ή κάποια υποστήριξη έστω και στα πρώτα της βήματα, αλλά ξεκάθαρα από το προσωπικό της ενδιαφέρον να εξελιχθεί σαν σχεδιάστρια μόδας.

ullajohnson-fw21-campaign-blog-03b-white-1500xΟ τρόπος που καταφέρνει να προσεγγίσει τα χρώματα και τα υλικά είναι ξεχωριστός, ενώ οι φόρμες και τα σχήματα αναδεικνύουν με ιδιαίτερο τρόπο τη θηλυκότητα, χωρίς παρεταίρω υπερβολές. Η Ulla έχει καταφέρει να δημιουργήσει την μόδα της διπλανής πόρτας αλλά με με μια ξεχωριστή ματιά. Πρόκειται για κομμάτια που μπορεί να φορεθούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ενώ είναι προσιτά προς κάθε σωματότυπο. Ίσως εδώ να παίζει ρόλο ότι η πίσω από την σχεδιάστρια κρύβεται μια πρώην ψυχολόγος, ποιός ξέρει.

5008159b-2506-40c7-bd1f-c237074d2d42-b890c9f0-b21d-4048-b6c9-329ef0179b89-740xΘεωρητικά δε θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάτι στη συλλογή της αλλά λόγω εποχής όπως ανέφερα και παραπάνω δίνω μια μεγαλύτερη βάση στα πλεκτά κάθε μορφής. Η Ulla καταφέρνει να διαμορφώσει τα πλεκτά της σε έργα τέχνης. Μέσα από την ξεχωριστή τους ύφανση καταφέρνει να δώσει διαστάσεις οι οποίες παραπέμπουν σε κοσμήματα, ενώ παράλληλα κυριαρχεί το στοιχείο της ποικιλίας στο μοτίβο της πλέξης. Τα πλεκτά της μπορούν άνετα να συνδυαστούν με παντελόνια, φούστες ή ακόμα να σταθούν μόνα τους σαν μπλουζοφορέματα.

werwerΟ ορισμός του pullover αποκτά μια νέα ερμηνεία, καθώς μας μεταφέρει σε μια πλέξη που αξίζει να λάβουμε υπόψιν στα πρώτα νέα κρύα που μας περιμένουν. Μακρυά ballon μανίκια, το λευκό κυριαρχεί σε αρμονία με όλα τα υλικά, ενώ έχουν τη δυνατότητα να χαρίσουν μια casual αλλά και πιο επίσημη εμφάνιση.

rtertΔε θα πω περισσότερα καθώς οι εικόνες μιλάνε από μόνες του. Προσωπικά θα παρακολουθώ λίγο περισσότερο την Ulla Johnson, καθώς θεωρώ πως είναι από τα case study της μόδας, οπότε μη μου αγχώνεστε για ότι νεότερο θα σας ενημερώσω σχετικά.

Μέχρι τότε να μου ντύνεστε καλά!

1Eddie <3

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

76 − 69 =