Η Märtha Louise της Νορβηγίας παράτησε το Παλάτι για να ζήσει τον έρωτα της

Οι γαλαζοαίματοι, οι ζωές και τα μυστικά τους πάντα ιντρίγκαραν τους «κοινούς θνητούς». Άλλωστε, τα παραμύθια μας συγκινούν ακόμη και τώρα που δεν είμαστε πια παιδιά.

Μπορεί, στο μυαλό μας να έχουμε τους βασιλείς και τους πρίγκιπες σαν συντηρηρητικούς ανθρώπους, ωστόσο, πλέον φαίνεται πώς αυτό αλλάζει. Το «νέο αίμα» των royals κάνει την επανάστασή του και σπάει τα περιοριστικά δεσμά της οικογένειας και του εκάστοτε Παλατιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συναρπαστική ιστορία της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο παιδί και τη μοναχοκόρη του βασιλιά Χάραλντ Ε΄ και της βασίλισσας Σόνια της Νορβηγίας. Είναι τέταρτη στην σειρά διαδοχής του Νορβηγικού θρόνου, μετά τον αδελφό της και τα ανίψια της.

Το 2002, η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα παντρεύτηκε τον συγγραφέα Άρι Μπεν και απέκτησαν τρεις κόρες: Τη Ματθίλδη Αντζέλικα, τη Λία Ισιδώρα και την Έμμα Ταλλούλα.

Ωστόσο, ο γάμος δεν κράτησε και το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 2017, το πρώτο στη σύγχρονη ιστορία της Βασιλικής Οικογένειας της Νορβηγίας.

Η γαλαζοαίματη επέλεξε στη συνέχεια να ζήσει τη ζωή της όπως θέλει η ίδια. Γνώρισε τον σαμάνο Ντουρέκ Βέρετ και σύναψαν ερωτική σχέση, προκαλώντας σκάνδαλο στο Παλάτι και τη χώρα.

Ο Ντουρέκ είναι μαύρος, bisexual και διάσημος σαμάνος με πελάτες σταρ του Χόλιγουντ όπως η Γκούινεθ Πάλτροου.

Το ζευγάρι δηλώνει τρελά ερωτευμένο ενώ είχαν σκοπό να παντρευτούν αλλά η πανδημία τους χάλασε τα σχέδια. Μάλιστα, η 49χρονη γαλαζοαίματη σκοπεύει να εγκαταλείψει το Παλάτι και τη Νορβηγία για να ζήσει μαζί του στην Καλιφόρνια, παίρνοντας μαζί της και τα παιδιά της.

Η Μάρθα Λουίζ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον βασιλικό της τίτλο σε θέματα που έχουν σχέση με το Παλάτι ενώ παράλληλα ασχολείται με πνευματικές και ψυχικές αναζητήσεις.

Η ασυμβίβαστη πριγκίπισσα επέλεξε να ακολουθήσει την καρδιά της και όχι το βασιλικό πρωτόκολλο, αποδεικνύοντας ότι και οι γαλαζοαίματοι μπορούν να αφήσουν τη σιγουριά και τα πλούτη για τον έρωτα.

Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

84 + = 85