Το 2002 μας χτυπά τη πόρτα: Bennifer, η επανασύνδεση που κανείς δε περίμενε

Αν είσαι λάτρης των love story που άφησαν εποχή και αν πιστεύεις στις δεύτερες ευκαιρίες το Hollywood οπλίζει με νοσταλγία και τα σκάγια μας βρίσκουν όλους. Ένα από τα πιο iconic ζευγάρια της pop κουλτούρας και των πρώιμων 00s μετά από δεκαεπτά χρόνια χωρισμού φαίνεται να βρήκε ξανά το δρόμο του. Ο λόγος φυσικά γίνεται για την επανένωση Jennifer Lopez και Ben Affleck ή αλλιώς τους #Bennifer όπως αποκαλούνται από τα μέσα.

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Gigli το 2001 της οποίας ήταν και πρωταγωνιστές. Τον Νοέμβριο του επόμενου έτους έρχεται και η πρόταση γάμου με ένα δαχτυλίδι αρραβώνων που σχολιάζεται μέχρι και σήμερα.Και ενώ η μεγάλη μέρα πλησίαζε το ζευγάρι ανακοινώνει την αναβολή του γάμου και λίγο αργότερα την ακύρωση του. Τον Ιανουάριο του 2004 ο χωρισμός γίνεται και επίσημος.

Χωρισμοί και διαζύγια δίνουν και παίρνουν στο Hollywood, αποτελούν είδηση και εξώφυλλα για καιρό ώσπου τελικά ξεχνιούνται και περνούν στη λήθη. Ο λόγος όμως πίσω από το χωρισμό Affleck και Lopez ήταν αρκετά στενάχωρος.

Η σταρ του πενταγράμμου και ηθοποιός έδωσε την απάντηση στο ερώτημα που έκαιγε πολλούς. « Η σχέση μας έτυχε να συνυπάρξει το ίδιο διάστημα με τη γέννηση των tabloids». Ουδέποτε προσπάθησαν να εκθέσουν τη σχέση τους στα φώτα της δημοσιότητας. Η πίεση όμως που τους ασκήθηκε ήταν έντονη.

Ο Affleck αποκάλυψε πως η Lopez ήταν αυτή που υπέφερε περισσότερο από τη προσοχή των παπαράτσι. Κάμερες συνεχώς στραμμένες πάνω τους αλλά γράφονταν και ανυπόστατες υποθέσεις για τη σχέση τους συχνά πυκνά. Αυτό όμως δεν ήταν το χειρότερο. Η Jennifer  έγινε επίσης αποδέκτρια σεξιστικών αλλά και ρατσιστικών σχολίων. Σχολιάστηκε τόσο για τη περιοχή την οποία μεγάλωσε, το Μπρονξ, όσο και για τη πουερτορικανή καταγωγή της. (Jenny from the block που λέει και το ομώνυμο hit της)

Υπήρξε μάλιστα εξώφυλλο που την ήθελε να μεταμορφώνεται από απαιτητική ντίβα σε μια απίστευτη γλυκιά γυναίκα, με συμπλήρωμα την εικασία πως μάλλον η αγάπη του την άλλαξε. Το αποκορύφωμα ήταν όταν τα tabloids έσπευσαν να βγάλουν ετυμηγορία μετά τον χωρισμό. « Γιατί δεν την παντρεύεται ο Ben»; Υπονοώντας φυσικά πως το φταίξιμο για τη λήξη του δεσμού τους το έφερε η Lopez.

Γιατί όμως οι φυλλάδες έβαλαν τη J.Lo στο στόχαστρο; Με την ίδια ευκολία που γράφτηκαν τόσες και τόσες θεωρίες συνομωσίας για τη φύση της σχέσης τους θα ήταν κάλλιστα εύκολο να βάλουν στον Affleck μια τυχαία ταμπέλα όπως αυτή  του άστατου γυναικά.Πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε το γιατί. Ήταν βούτυρο στο ψωμί των tabloids να στοχοποιήσουν μια γυναίκα ταπεινής καταγωγής και μάλιστα Λατίνα. Το υπόβαθρο της φάνηκε σαν μια ευκαιρία να αναπαραγάγουν ξανά και ξανά την ίδια καραμέλα άρα πουλώντας στον κόσμο περισσότερα αντίτυπα.

Τέτοια κέρδη από το «θάψιμο» της pop star ίσως να μην τα αποκτούσαν αν επιχειρούσαν την ίδια τακτική έχοντας στο στόχαστρο τον λευκό άνδρα.

Εν έτει 2021 βέβαια εάν δημοσιεύονταν τέτοιου είδους σχόλια για ένα διάσημο πρόσωπο και μάλιστα αυτού του βεληνεκούς  η απόλυση θα ήταν μονόδρομος. Ο σεξισμός όπως και η διάκριση που υφίσταται μια γυναίκα στο  Hollywood καλά κρατεί ακόμη.

Λατρεύουμε τη χρυσόσκονη με την οποία είναι πασπαλισμένος αυτός ο τόπος και ξεχνάμε τι γίνεται προ κεκλεισμένων θυρών. Όση αίγλη και κύρος περιβάλει το Hollywood στα μάτια μας τόσο πιο εφιαλτικό εμφανίζεται να είναι ορισμένες φορές για τα αστέρια του.

Δεν έχουν όλα τα παραμύθια ευτυχισμένο τέλος κρατάμε όμως τις ελπίδες μας και ποντάρουμε ότι αυτό το ζευγάρι θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

86 − 83 =