Η Sha’Carri Richardson έκανε χρήση μαριχουάνας και ίσως της στοιχίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

H sprinter Sha’Carri Richardson που πρόσφατα κέρδισε τον αγώνα 100 μέτρων στα U.S. Olympic Track & Field Trials με χρόνο 10.86 αποβλήθηκε από την Ολυμπιακή αποστολή επειδή βρέθηκε θετική στην χρήση μαριχουάνας. Η 21χρονη αθλήτρια του στίβου μέσω τoυ Twitter της απολογήθηκε στο κοινό γράφοντας πως «είμαι άνθρωπος» ενώ μέσω του NBC’s Today show την Παρασκευή ζήτησε συγγνώμη λέγοντας « Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου. Ξέρω τι έκανα και ξέρω τι πρέπει να κάνω. Ξέρω τι επιτρέπεται να κάνω και παρολα αυτά πήρα αυτή την απόφαση».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αθλητής Ολυμπιακού επιπέδου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το 2009 ο υπερ κολυμβητής Michael Phelps τιμωρήθηκε επειδή φωτογραφήθηκε να εισπνέει από μια πίπα για μαριχουάνα. Έχασε τους χορηγούς του και τιμωρήθηκε με τρίμηνο αποκλειστμό από την Ολυμπιακή ομάδα κολύμβησης των ΗΠΑ. Η περίπτωση όμως της Richardson είναι διαφορετική καθώς το περιστατικό που συνέβη ίσως να της στερεί το πλήρες δικαίωμα να λάβει μέρος στην πρώτη της Ολυμπιάδα. Η ίδια τόνισε πως έκανε χρήση μαριχουάνας μετά το θάνατο της μητέρας της και σημείωσε ότι «δεν έκανα χρήση στεροειδών, δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο». Όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός anti-doping απαγορεύει ρητά τη χρήση μαριχουάνας παρόλο που δεν αποτελεί αναβολικό.

Το αν η Richardson θα μπορέσει να αγωνιστεί ή όχι παραμένει ακόμη άγνωστο. Όμως μέχρι στιγμής έχει τιμωρηθεί με ποινή ενός μήνα αποχής άρα δεν θα μπορέσει να τρέξει στο κατοστάρι των γυναικών, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα μπορέσει να συμμετέχει στη σκυταλοδρομία 4 επί 100 και έγκειται στην ευχέρεια της Ομοσπονδίας Στίβου των ΗΠΑ, καθώς αυτό το event λαμβάνει χώρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες άρα αφού θα έχει λήξει η τιμωρία του ενός μήνα. Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό έχει χαρακτηριστεί ως «ατυχές και καταστροφικό για όλους τους εμπλεκομένους».

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν υποστηρικτές της άποψης ότι η δρομέας έκανε χρήση της κάνναβης στο Όρεγκον όπου είναι νόμιμη ουσία και αυτό σημαίνει ότι δεν παρανόμησε, επομένως δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί από την Ολυμπιάδα, καθώς υπάρχει ένα νομικό κενό σχετικά με το τι επιτρέπεται σε ένα μέρος του κόσμου και τι σε κάποιο άλλο.

 

More

Φουλάρι – Καλωσόρισε την άνοιξη με το must item...

Βρισκόμαστε στην αρχή της άνοιξης και το απαραίτητο αξεσουάρ για να συμπληρώσει μια ιδανική εμφάνιση δεν είναι...

Lip Gloss Nails: Το απόλυτο manicure για την Άνοιξη...

Αποτελεί κοινό μυστικό για όλες μας ότι τα κομψά, λαμπερά και ταυτόχρονα διακριτικά νύχια είναι για το...
Brooklyne