Η Jamie Lee Curtis παρουσιάζει περήφανα την τρανς κόρη της Ruby

Σε μία δυσμενή συνθήκη, σε μία εποχή στην οποία η πατριαρχία θεριεύει και το φαινόμενο με τις γυναικοκτονίες έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις σε σημείο που να έχει γίνει πλέον μάστιγα, τα νέα που μας έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι αισιόδοξα και μας κάνουν να σκάσουμε ένα μικρό χαμόγελο μέσα στους δυστοπικούς καιρούς που βρισκόμαστε.

Η γνωστή ηθοποιός και σταρ του Hollywood αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες ότι το μικρότερο παιδί της είναι τράνς άτομο, και συγκεκριμένα τρανς γυναίκα. Τη λένε πλέον Ρούμπι και εκείνη μαζί με τον σύζυγο της Κρίστοφερ Γκεστ, την παρακολουθούν με χαρά και υπερηφάνεια.

Η Ρούμπι εργάζεται στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είναι αρραβωνιασμένη και  πρόκειται να παντρευτεί μέσα στον επόμενο χρόνο με τον αγαπημένο της, ακολουθώντας έτσι τα βήματα της μεγαλύτερης αδερφής της, της 34χρονης δασκάλας χορού Άνι, η οποία είναι ήδη παντρεμένη.

Μιλώντας για τη φυλομετάβαση της κόρης της, η γνωστή ηθοποιός παραδέχτηκε ότι το transition του παιδιού της, την βοήθησε να συνειδητοποιήσει πως το φύλο δεν είναι ένα, ούτε προκαθορισμένο και πως η ζωή είναι μια συνεχής μεταμόρφωση.

Έτσι λοιπόν η Jamie Lee Curtis προστέθηκε στη λίστα εκείνη των σταρς οι οποίοι έχουν κάποιο τρανς άτομο στην οικογένεια τους όπως η Cher και ο γιος της Chaz Bono, η Charlize Theron και η κόρη της, ή είναι οι ίδιοι τρανς άτομα όπως π.χ. οι αδερφές Wachowski σκηνοθέτριες και παραγωγοί του Matrix, η Caitlyn Jenner, o Eliot Page και πολλοί άλλοι.

Όπως λέω και ξαναλέω και το φωνάζω, το να είναι ένα άτομο τρανς σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επιλογή, το να το αγαπάς και να το στηρίζεις όμως ΕΙΝΑΙ και γι’ αυτό κάτι τέτοιους γονείς τους αγαπάμε όχι απλά λιγάκι, αλλά πολύ παραπάνω.

Βανέσα Βενέτη – Κοττίκα

More

Οι πρώην σου δε θέλουν ούτε να σε βλέπουν;...

Δεν είμαι σίγουρη ότι όλοι οι άνθρωποι που είχαν σχέση μεταξύ τους, μπορούν να διατηρούν επαφές και...

Quilted Jackets – Η ανοιξιάτικη σωτηρία σου έχει στυλ

Σε περίπτωση που ψάχνεις ένα πανωφόρι το οποίο θα σε βοηθήσει να κάνεις τη μετάβαση από το...
Brooklyne