Έτσι ακριβώς όπως τον είδα, φανταζόμουν το Maverick 35 χρόνια μετά

Ηταν η ταινία στην οποία υπήρχε ρομάντζο, χωρίς να υπάρχει ρομάντζο. Ο Maverick μεγάλωσε, όμως είναι ακόμη τόσο σέξι με τα aviator γυαλιά του. Όλα αυτά τα χρόνια εμφανιζόταν στη ζωή της Penny, την πήγαινε μια βόλτα με ένα μαχητικό, τον τιμωρούσαν, εξαφανιζόταν και μετά ξανά τα ίδια. Είναι ακόμη στην αεροπορία, με πολλές διακρίσεις αλλά χωρίς αξιόλογο βαθμό. Τον σώζει σε κάθε στραβή ο Iceman.

 

Έρχεται μια μέρα που η αποστολή είναι τόσο καταδικασμένη, ώστε πρέπει να διδάξει ο καλύτερος, εκείνους που δεν θα επιστρέψουν ζωντανοί. Ο Maverick όμως δε συμβιβάζεται μ αυτή την ιδέα. Πρέπει και η δουλειά να γίνει και οι πιλότοι να ζήσουν. Πως; Το κάνει και δείχνει ότι γίνεται. Γι ακόμα μια φορά.
Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά είναι ολοφάνερο ότι τον στοιχειώνει ο χαμός του Goose και ο γιος του βρίσκεται ανάμεσα στους επίλεκτους του Top Gun. Τα υπόλοιπα να πάτε να τα δείτε. Δεν θα βαρεθείτε ούτε δευτερόλεπτο.Η ταινία τρέχει με πολλά mach. Ισως 10. Και θυμίζει τόσο πολύ εκείνα τα εκπληκτικά 80s που ήταν τελικά μια τόσο σπουδαία δεκαετία.
Έκλαψα. Χρησιμοποίησα δύο χαρτομάντηλα. Κρύωνα από τον κλιματισμό στην αίθουσα. Δεν με ένοιαζε. Η Penny αποδεικνύει πόσο όμορφη μπορεί τελικά να είναι μια γυναίκα στα 50s της. Ο Maverick το υπογραμμίζει με fluo. Χωρίς να είναι επιτηδευμένος κανένας απ τους δυο. Και χωρίς σκηνές σεξ. Μια μεγάλη μόνο αγκαλιά που χωράει μέσα της όλο τον έρωτα του κόσμου.
Ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι καλύτερο απ το Τop Gun. Είναι στη μοίρα των sequel, εδώ ακόμη περισσότερο. Όμως έγινε. Ο Tom Cruise σε ευχαριστεί προσωπικά πριν αρχίσει η ταινία. Εσύ τον ευχαριστείς αφού τελειώσει. Θερμά.
‘Ελενα Φάκου

More

“Glitz + Genes”: Η Φιλάνθη Μπογέα επιστρέφει με τη...

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας Φιλάνθη Μπογέα φέτος επιστρέφει με τη νέα ανατρεπτική της συλλογή που ονομάζεται “Glitz...

Ολόκληρη η ζωή της Amy Winehouse ήταν μια ερωτική...

Δεν ξέρω αν όλα όσα είδα στην ταινία για τη ζωή της Amy Winehouse είναι αλήθεια. Αυτό...
Brooklyne