1899 – 2 χρόνια μετά το “Dark” δε ζει πια;

Δεν είναι λίγες οι μέρες που ξεκίνησε να προβάλεται από το Netflix η νέα σειρά (εδώ δε θα κόλλαγε τέλεια των Ρέππα - Παπαθανασίου;) των δημιουργών του "Dark" Jantje Friese και Baran bo Odar, οι οποίοι μετά την μεγάλη επιτυχία της σειράς επέστρεψαν με μια καινούρια θεωρία "γαιτανάκι", στην προσπάθεια τους να κάνουν για άλλη μια φορά το κεφάλι μας "πελτέ". Πέτυχε όμως;

Δεν είναι λίγες οι μέρες που ξεκίνησε να προβάλεται από το Netflix η νέα σειρά (εδώ δε θα κόλλαγε τέλεια των Ρέππα – Παπαθανασίου;) των δημιουργών του “Dark” Jantje Friese και Baran bo Odar, οι οποίοι μετά την μεγάλη επιτυχία της σειράς επέστρεψαν με μια καινούρια θεωρία “γαιτανάκι”, στην προσπάθεια τους να κάνουν για άλλη μια φορά το κεφάλι μας “πελτέ”. Πέτυχε όμως;

https://www.youtube.com/watch?v=p7OUQ9U2qIw

Wake up! Φυσικά και πέτυχε. Αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή θα μπορέσουμε να διακρίνουμε ότι η πετυχημένη συνταγή καλά κρατεί, και αν κάποιος διαφωνεί με αυτό ας το έκανε απλά καλύτερα. Η παγίδα ίσως των παραγωγών είναι ότι με το Dark έθεσαν τόσο ψηλά τον πήχη, όπου από εκεί και έπειτα το κοινό “καλόμαθε” και δε μπορεί να τους συγχωρέσει τίποτα λιγότερο. ‘Ετσι λοιπόν στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν το απόλυτο “mindfuck”, υπέπεσαν σε επαναλήψεις καθώς ο μέσος θεατής και φαν της πρώτης σειράς, την είχε βάλει παράλληλα για reference και απλά τίκαρε κουτάκια και έψαχνε να βρει τις διαφορές. Σε περίπτωση που δεν υπήρχε το Dark, θα μιλούσαμε ξεκάθαρα για ένα αριστούργημα, τώρα όμως δυστυχώς είναι το μικρό του “αδερφάκι” οπότε η κληρονομιά δυστυχώς έμεινε στο πρωτότοκο.

Η ταινία λοιπόν διαθέτει όλα τα στοιχεία ώστε να σε πείσει ότι βρίσκεσαι στο μακρυνό 1899, αλλά μονίμως υπάρχει μια φουτουριστική ατμόσφαιρα, η οποία σε τοποθετεί στη θέση του “και αν με γελούν τα μάτια μου;”.

Η αλήθεια είναι πως είχα δει το τρέιλερ αρκετό καιρό πριν χωρίς να δώσω σημασία στις λεπτομέρειες, και πόσο μάλλον όταν το αρχικό κόνσεπτ σε παραπέμπει σε μια ταινία εποχής, που και να θες να σκεφτείς την εκδοχή του sci-fi το λες και λίγο αδύνατο.

Δεν έχω σκοπό να κάνω σπόιλερ (αν και τα λατρεύω) αλλά σε μια σύντομη περίληψη της σειράς, μας συστήνονται ένας ένας οι επιβάτες του Κέρβερου και μέσα από τη ροή της ιστορίας εξελίσσονται οι παράλληλα οι ζωές τους, μέχρι να διασταυρωθούν οι δρόμοι τους. Στα 8 επεισόδια λοιπόν βλέπουμε το ταξίδι τους από την Ευρώπη με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου όλοι τους έχουν διαφορετικό παρελθόν, διαφορετική εθνικότητα, αλλά τις ίδιες ελπίδες και προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Το καστ απαρτίζουν γνωστοί ηθοποιοί από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Emily Beecham, ο Maciej Musial, ο Anton Lesser του GOT, ο Jonas Bloquet και ο Andreas Pietschmann, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, κάτι που δίνει ακόμα περισσότερα credits στο πρωτότυπο σενάριο της σειράς.

Αν πρέπει να λοιπόν κάνω μια άμεση περίληψη: Η Μόρα δε θυμάται τίποτα και πρέπει να “ξυπνήσει”, γιατί αλλιώς δε θα ακούσει το Starman του Bowie και όλοι ξέρουμε πόσο κακό είναι αυτό… Πάμε για δεύτερη σεζόν λέτε;

Χρύσα Αντωνιάδη

More

Πες αντίο στο hairspray! Τιθάσευσε τα μαλλιά σου με...

Τα hair wax sticks μας τράβηξαν την προσοχή καθώς γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στα social media...

Αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια – Κάνε αυτό το δώρο...

Το πιθανότερο είναι να έχεις ήδη ακούσει για τα αιθέρια έλαια και τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες που...
Brooklyne