Δύο τρανς γυναίκες στη Γερμανική Βουλή

Όπως είναι γνωστό χθές πραγματοποιήθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στο ομοσπονδιακό κράτος της Γερμανίας.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι για πρώτη φορά έχουν εκλεχθεί ως βουλεύτριες με το κόμμα των Πράσινων, δύο τρανς γυναίκες η Τέσσα Γκανσερέρ και η Νάικ Σλάβικ.

Ganserer-SlawikΗ Τέσσα Γκανσερέρ των Πρασίνων κέρδισε στις χθεσινές εκλογές τον αγώνα της στη Βαυαρία και θα περάσει την πόρτα της Μπούντεσταγκ, ενώ η Νίκε Σλάβικ στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Η Γκανσερέρ η οποία δηλώνει ότι: “Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα”, ήταν ήδη μέλος της βουλής της Βαυαρίας και οι θέσεις που προωθεί είναι η μεταρρύθμιση του συστήματος με το οποίο αλλάζει το φύλο στα έγγραφα ταυτότητας, ώστε να γίνουν ευκολότερες, αλλά και η επέκταση της νομοθεσίας για τις υιοθεσίες ώστε να μπορούν να περιληφθούν και τα ομόφυλα ζευγάρια γυναικών.

Στη προσωπική της ζωή, συνεχίζει να είναι παντρεμένη με τη γυναίκα που ήταν μαζί πριν τη φυλομετάβαση της και έχει δύο γιούς.

Η 27 ετών Σλάβικ σε ανάρτηση της στο instagram αναφέρει χαρακτηριστικά: Είναι τρέλα! Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω τελείως, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα θα είμαι οπωσδήποτε μέλος της επόμενης Μπούντεσταγκ.

Nyke-Slavik-Grune-NRW-Koln-27-wurde-als-Junge-geborenΗ Σλάβικ ζήτησε ένα εθνικό σχέδιο δράσης κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, έναν νόμο αυτοδιάθεσης και βελτιώσεις στον ομοσπονδιακό νόμο κατά των διακρίσεων.

Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν τι συμβαίνει στον δυτικό κόσμο.

Στις Η.Π.Α έχουμε υφυπουργό υγείας τρανς γυναίκα τη Ρέιτσελ Λεβίν, και στη Γερουσία τρανς γυναίκα τη Σάρα Μακ Μπράιντ.

210119215451-1280x852Στο Βέλγιο τη Πέτρα ντε Σουτερ ως αναπληρώτρια πρωθυπουργό.

Στη βορειοδυτική Γαλλία έχουμε τρανς γυναίκα δήμαρχο τη Μαρί Σω.

Από χθές στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας εκλέχθηκαν με το κόμμα των πρασίνων, η τρανς βουλεύτρια Τέσσα Γκανσερέρ και η τρανς βουλεύτρια Νίκε Σλάβικ.

Στην Ελλάδα ακόμη συζητάμε για το να μπορούμε να δουλεύουμε και να βλέπουμε τα παιδιά μας. 

Έλα που μου θέλουμε και δικαιώματα… (Το έχω ακούσει κι αυτό).

Βανέσα Βενέτη – Κοττίκα

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

4 + 2 =