Η skincare ρουτίνα μου λίγο πριν τα 40

Περπατώντας προς τη δεκαετία των 40 (ένας χρόνος έμεινε) έχω αρχίσει να βλέπω αλλαγές στο δέρμα μου και σύμφωνα με τη δερματολόγο μου, όσο περπατάω σε αυτή τη δεκαετία θα γίνονται πιο έντονες, γιατί μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων (σ.σ. εμμηνόπαυση) και χρόνο με το χρόνο έρχεται η παύση τους (σ.σ. μείωση κολλαγόνου) και το δέρμα σιγά σιγά να λεπταίνει, χαλαρώνει και εμφανίζει έντονες ρυτίδες.

Μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούσα “πολύ βαριά” αντιρυτιδικά προϊόντα, γιατί το δέρμα μου δεν τα είχε ανάγκη. Όμως τον τελευταίο χρόνο έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ περισσότερο προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, ρετίνολη και την αγαπημένη μου νιασιδαμίνη. Αυτό όμως που χρησιμοποιώ ευλαβικά και είναι απαραίτητο σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι το αντηλιακό -εννοείτε ότι βάζουμε κάθε πρωί, χειμώνα καλοκαίρι, τουλάχιστον με 30 δείκτη προστασίας, προκειμένου να παραμείνει το δέρμα υγιές.

Ο διπλός καθαρισμός μπορεί να μην είναι απαραίτητος στα 20 αλλά δύο δεκαετίες μετά είναι απαραίτητος! Μπορεί να βαριέσαι να πλένεις το πρόσωπό σου, αλλά το καθαρό δέρμα είναι το α και ω για να δράσουν τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Επίσης μία συσκευή σαν το FOREO είναι μια καλή επένδυση για επαγγελματικό καθαρισμό στο σπίτι.

Και τέλος, μην ξεχνάς να βάζεις κρέμα στα χέρια σου. Είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που μαρτυρούν την ηλικία.

Υ.Γ. Είναι υπέροχο να μεγαλώνεις και να αγαπάς τον εαυτό σου. Να τον φροντίζεις και να τον κρατάς υγιή. Αλλά πάνω απ’ όλα να ωριμάζεις και να γίνεσαι ολοένα καλύτερος άνθρωπος. Και μην ξεχνάς πως η ηλικία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα νούμερο.

Μαίρη Σταμούλη

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

− 2 = 2