Αναζήτηση εργασίας μέσω αγγελιών: ένα παιχνίδι για δυνατά “κονέ”

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Tο effortless μακιγιάζ που κάνουν οι Γαλλίδες

Aν θέλετε να πάρετε λίγη έμπνευση για το φθινοπωρινό σας makeup δεν έχετε παρά να εμπνευστείτε από τις Γαλλίδες που δείχνουν πάντα chic, ακόμα και σχεδόν άβαφες.

Face primer: Τι είναι πάλι αυτό; Γιατί να το χρησιμοποιήσω;

Κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες και ευτυχώς...

Η skincare ρουτίνα μου λίγο πριν τα 40

Περπατώντας προς τη δεκαετία των 40 (ένας χρόνος έμεινε)...

Τελικά φοράς το ρούχο ή σε φοράει;

Πρόσφατα μια φίλη μου είπε ότι της αρέσουν τα...

Share

Η αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Πρόσφατα έμαθα για μία φίλη που ψάχνει δουλειά μέσω μικρών αγγελιών, πάνω στο αντικείμενό της, πάνω από ένα χρόνο. Τι παρατήρησε; Δείτε παρακάτω:

(Α) Για να γίνεις πωλήτρια στο Χ μαγαζί πρέπει να έχεις προϋπηρεσία, τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια. Αν δεν την έχεις τότε, next please…

(Β) Αν θες να γίνεις τηλεφωνήτρια, (call center που λένε και στο χωριό μου), πρέπει να έχεις φυσικά προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση, και αν δεν έχεις κανένα πρόβλημα…  δουλεύεις «δοκιμαστικά» περίπου 1 μήνα (δηλαδή αμισθί) και μετά… δεν τους κάνεις. Γιατί το πιθανότερο είναι να πάρουν τον επόμενο -σαν εσένα- που θα εργαστεί με τον ίδιο τρόπο. Το αποτέλεσμα; Εσύ δεν αποκτάς εργασιακή εμπειρία και αυτοί κάνουν τη δουλειά τους με μηδέν κόστος.

(Γ) Τώρα αν ψάχνεις δουλειά γραφείου, θα πρέπει να μάθεις εκείνο το παλιό τραγουδάκι του Σάκη: «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…» γιατί ούτε η προϋπηρεσία, ούτε οι γνώσεις μετράνε. Γνωριμίες έχεις; Τότε το μέλλον σου διαγράφεται λαμπρό!

Κι όταν φτάσεις στο σημείο να έχεις δει όλες τις αγγελίες, έντυπες και ηλεκτρονικές, να έχεις πάει στον ΟΑΕΔ και στα αντίστοιχα ιδιωτικά γραφεία, συνειδητοποιείς ότι το παιχνίδι έχει αλλάξει κανόνες και σένα δεν σε έχει ενημερώσει κανείς.

Κι αν στους μεγαλύτερους αρνούνται την εργασία με πρόφαση την ηλικία τους, στους μικρότερους το βάρος πέφτει στην απειρία και το νεαρό της ηλικίας.

Φυσικά δεν θα ξεχάσω να αναφερθώ στους πτυχιούχους, γιατί στην Ελλάδα όσα πτυχία και να έχεις δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Αυτό που μετράει συνήθως είναι τα γνωστά «κονέ». Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά τι να το κάνεις αν βρεις εργασία με μισθό 560€ με ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό; Ήρεμα ρωτάω…

Καλώς ή κακώς τα τυπικά προσόντα είναι μόνο για το βιογραφικό και οι πιθανότητες να βρει κανείς εργασία πάνω στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει μέσω αγγελιών, είναι τόσες όσες και η ΑΕΚ να πάρει το Champions League.

Μαίρη Σταμούλη

 

Μαίρη Σταμούλη
Μικρή ήθελα να γίνω ραδιοφωνικός παραγωγός, αλλά τελικά σπούδασα οικονομικά και δημοσιογραφία. Είμαι beauty editor, φανατική ΑΕΚτζού, blogger, λιοντάρι στο ζώδιο, λατρεύω τα κραγιόν και τις τηγανιτές πατάτες. Στο Brooklyne είμαι ο εαυτός... γιατί ανάμεσα σε κρέμες και μακιγιάζ, μπορώ να μιλάω για έρωτα και συναισθήματα.
Brooklyne