Τα έξυπνα κορίτσια ξέρουν ότι τα μηνύματα-“σεντόνια” είναι απόπειρες χειραγώγησης

Ποτέ μου δεν συμπάθησα τους άνδρες που ήταν όλο λόγια. Κυρίως γιατί ήταν ταυτόχρονα και μόνο λόγια. Θυμάμαι αρκετούς απ αυτούς στη ζωή μου, να με παίρνουν ασταμάτητα τηλέφωνα, να με βομβαρδίζουν με μηνύματα, να μην σέβονται το χρόνο μου και να θέλουν να με απομονώσουν από τις φίλες μου έχοντας καταχραστεί κάθε δικαίωμα επικοινωνίας που τους αναλογούσε.

Οι φαφλατάδες του έρωτα ήταν χειριστικοί, χρησιμοποιώντας ως συγκάλυψη τον μανδύα του ενδιαφέροντος. Είναι η γνωστή τακτική του love bombing: σε πυροβολώ με τοξική αγάπη μέχρι να σε σκοτώσω. Να σκοτώσω οποιαδήποτε άλλη σύνδεσή σου, επαφή σου, επικοινωνία σου και να σε απομονώσω στην άρρωστη δυαδικότητά μας ώστε να μην έχεις κοινωνική ζωή, να είσαι εξαρτημένη από μένα. Ύπουλη και ανήθικη τακτική.
Untitled-1Όταν άρχιζα να αντιλαμβάνομαι την παγίδα στην οποία είχα πέσει και ήθελα να ξεφύγω, λάμβανα ψυχωτικά μηνύματα “σεντόνια”, τα οποία απλώς επιβεβαίωναν την προαναφερθείσα κατάσταση. Μέσα από μακροσκελή παρανοϊκά μηνύματα, οι άντρες αυτοί προσπαθούσαν να ελέγξουν και πάλι το συναίσθημά μου. Χρησιμοποιούσαν πολλούς τρόπους. Προέβαλλαν τα όσα κάναμε, ζήσαμε, νιώσαμε, παρίσταναν τα θύματα, αλλοτρίωναν την πραγματικότητα, παραποιούσαν την αλήθεια, προσπαθούσαν να μου δημιουργήσουν τύψεις, εξαντλούσαν κάθε γνωστή και άγνωστη μέχρι τότε τακτική ψυχολογικού ελέγχου.
Μπορεί να αναρωτήθηκα, μπορεί κάποιες φορές να κατάφεραν να με εξαπατήσουν και να έκανα ένα on-off σε μια σχέση, όμως τελικά έμαθα πως το όπλο κάθε χειριστικού τύπου εκεί έξω, είναι το σεντόνι του. Δεν το φοράει να γίνει φάντασμα, σαν εκείνους που σε στοιχειώνουν κάνοντάς σου ghosting, ούτε το κρεμάει ματωμένο στο μπαλκόνι για να αποδείξει στο χωριό ότι ήσουν παρθένα πριν από εκείνον. Το κουνάει όμως στο σχεσικό του Champions League όταν τα παίζει όλα για όλα για να σε κερδίσει στο τέλος της διοργάνωσης.
5d47f7dfe4991
Mind the gap: Όταν λέμε να σε κερδίσει, δεν εννοούμε να μην σε χάσει. Εννοούμε να χάσεις εσύ και να κερδίσει εκείνος. Γιατί έναν τόσο εγωιστή άνθρωπο δεν τον νοιάζεις εσύ, δεν είσαι ποτέ εσύ, είναι πάντοτε ο εαυτός του. Γι αυτό κορίτσια, στα επόμενα σεντόνια που θα λάβετε, χαμογελάστε, πατήστε τη σίγαση και συνεχίστε τη ζωή σας. Sorry guys.Το κόλπο πάλιωσε, το 2021 δεν λειτουργεί πια.

‘Ελενα Φάκου

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

+ 37 = 41