Aυτοί είναι οι τρεις πιο creepy τύποι ανθρώπων στο Instagram

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Στα 90s, oι άνθρωποι φτιάχνανε την εικόνα τους βγαίνοντας κυρίως έξω. Η περσόνα τους κατασκευαζόταν σύμφωνα με το σε ποια πολύ in μαγαζιά κυκλοφορούσαν, από το σε ποιο τραπέζι κάθονταν και σίγουρα από το πόσες γνωριμίες είχαν σε ένα νυχτερινό κέντρο. Αυτό συμπεριελάμβανε το κατά πόσον οι άνδρες γνώριζαν τον πορτιέρη ή τον μετρ για να τους κανονίσει σε καλό πόστο ενώ οι γυναίκες οπωσδήποτε το αν απαλλάσονταν από το κόστος της εισόδου, καθώς ήταν πάρα πολύ όμορφες για να πληρώσουν το αντίτιμο του εισητηρίου. Εμπαινες στο prive; Ήσουν γαμάτος τύπος. Καθόσουν πρώτο τραπέζι; Aκόμα καλύτερα.

Στις μέρες μας, οι άνθρωποι φτιάχνουν την εικόνα τους μέσα από τα social media. H προσπάθεια της αυτοπροβολής έχει μετατεθεί στο Instagram. Mέσα από τα κουτάκια του και την εκάστοτε φωτογραφία ο κάθε ένας και η πάσα μία κατασκευάζει το look που θεωρεί ότι τον ή την κολακεύει και προσπαθεί να την λανσάρει στο κοινό. Παράλληλα όμως με την οπτική διάσταση του θέματος, οι άνθρωποι δείχνουν και τον χαρακτήρα τους μέσα από τον τρόπο που αλληλεπιδρούν στα social, κάτι για το οποίο συνήθως είναι πιο δύσκολο να σε ξεγελάσουν. Μπορεί μια φωτογραφία να φλερτάρει πολύ με την ψευδαίσθηση καθώς η γωνία, ο φωτισμός, τα φίλτρα, οι εφαρμογές body editor και διάφορα άλλα να αλλάζουν το πραγματικό αποτέλεσμα, για τη συμπεριφορά όμως δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο με το photoshop.

Έτσι, έχουμε εκτός των άλλων, τρεις τύπους ανθρώπων οι οποίοι είναι πολύ creepy όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το Instagram τους:

  1. Eκείνοι που δεν σε ακολουθούν αλλά τσεκάρουν τα stories σου

Σε περίπτωση που έχεις ανοιχτό το προφίλ σου, θα έχεις παρατηρήσει ότι κάποιοι από τους stalkers σου δεν είναι ταυτόχρονα και followers σου. Και αλίμονο, αν είναι, δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο στο να βλέπουν τις ιστορίες σου. Γι αυτό άλλωστε και σε ακολούθησαν. Αν όμως δεν είναι, τότε πραγματικά είναι παράξενο, περίεργο και άβολο να εντοπίζεις άτομα που εμμονικά παρακολουθούν τα stories σου ενώ δεν σε ακολουθούν. Το ερώτημα είναι, αφού τους ενδιαφέρεις τόσο, γιατί δεν το κάνουν επίσημο; Είναι εκείνοι οι creepy τύποι λοιπόν ανεξαρτήτως φίλου που ενώ δεν σου κάνουν την χάρη ή την τιμή να είναι επίσημα followers και να σου δείχνουν ότι ” ναι σε πάω και σε ακολουθώ” χώνονται ύπουλα στις ιστορίες σου σα να κρυφοκοιτάνε από την κλειδαρότρυπα και παρακολουθούν τα πάντα.

2. Εκείνοι που σε κάνουν ασταμάτητα follow και unfollow

Σε κάθε σχεδόν follow που κάνουμε, το ιδανικό είναι να δεχόμαστε και ένα follow back. Έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί το πράγμα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε. Και εντάξει, το να μην συμβεί αν ακολουθήσουμε τον Cristiano Ronaldo είναι αναμενόμενο, αλλά αν ακολουθήσουμε κάποιον με τον οποίο έχουμε πιο ρεαλιστικές προσδοκίες μας ξενερώνει. Αυτό όμως που γίνεται από μερικούς και είναι πραγματικά akward είναι αυτός ο κάποιος που μας κάνει follow, να μας κάνει στη συνέχεια unfollow και μετά ξανά follow και δώστου πάλι unfollow με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσουμε ότι κάνει αυτή τη δουλειά συνέχεια βλέποντας το όνομά του ξανά και ξανά να μας ακολουθεί ενώ ίσως προηγουμένως να μην είχαμε καν συνειδητοποιήσει ότι μας είχε ακολουθήσει την πρώτη ή ακόμα και την δεύτερη φορά. Προφανώς και σκοπός του είναι να τον προσέξουμε και να τον ακολουθήσουμε κι εμείς, αλλά οπωσδήποτε ο τρόπος του είναι εξαιρετικά αλλόκοτος.

3. Εκείνοι που σου στέλνουν μηνύματα ενώ δεν σε ακολουθούν

Αυτή η κατηγορία συγγενεύει με την πρώτη, με εκείνους τους εμμονικούς δηλαδή που βλέπουν τα stories χωρίς να ακολουθούν. Εδώ όμως γίνεται ακόμα πιο προσωπικό το θέμα, καθώς το απλό view γίνεται text και μάλιστα με συνήθως άβολο περιεχόμενο. Μπορεί εκεί που κάθεσαι και μια στο τόσο τσεκάρεις τα αιτήματα των μηνυμάτων σου λοιπόν, να δεις εξωφρενικά dm από αγνώστους οι οποίοι μάλιστα όταν τσεκάρεις αν σε ακολουθούν δεν το κάνουν κιόλας. Η ακόμα πιο τρομακτική εκδοχή τους είναι όταν δεν έχουν στείλει μονάχα ένα, αλλά περισσότερα μηνύματα τα οποία μάλιστα αναφέρονται σε πράγματα που έχεις κάνει και δεν είναι γενικές μπουρδολογίες, πράγμα που δείχνει ότι σε παρακολουθούν συστηματικά. Γιατί στο μυαλό τους άραγε να στέκει η πρακτική του να στέλνουν μήνυμα σε κάποιον που δεν ξέρουν, δεν ακολουθούν και δεν αλληλεπιδρούν στα post του κι εκείνος αντί να ανατριχιάσει από το cringe της υπόθεσης να περιμένουν να τους απαντήσει κιόλας;

Hθικό δίδαγμα: μη γίνεστε creepers. Κανείς δεν αγάπησε το cringe. Το cringe είναι κακό.

 

 

Έλενα Φάκου
Είχα ένα όνειρο: μια μέρα να μπορέσω να γράφω ελεύθερα σε ένα καλαίσθητο μέσο που εξυπηρετεί μόνο την ανεξάρτητη ενημέρωση. Έγινε πραγματικότητα. Λέγεται Brooklyne και είναι η πιο badass γυναικεία πρόταση της πιάτσας. Όπως δηλαδή κι εγώ η ίδια. Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα για εμένα εδώ, θα γνωριστούμε αν περνάτε συχνά να τα λέμε. Θα είμαστε πάντα ανοιχτά.
Brooklyne