Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

8+1 τρόποι για να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί περισσότερο

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Τα αρώματα είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας. Το must-have item που δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ και boudoir. Αυτό που τη χαρακτηρίζει και της φτιάχνει τη διάθεση ακόμη και στις bad days. Τα αρώματα όμως τείνουν να χάνουν την ένταση της μυρωδιάς τους μετά από κάποιες ώρες.

laura-chouette-r-Oz-Q5-UHLfpw-unsplashΠώς θα τα κάνουμε να διαρκούν περισσότερο; Διαβάστε το σημερινό μας άρθρο, για να μάθετε όλα τα tricks που σας προτείνουμε για μεθυστικό άρωμα που διαρκεί για ώρες!

  1. Βάλτε λίγη βαζελίνη στα σημεία της καρδιάς. Ποια είναι αυτά; Οι καρποί, ο λαιμός, το σημείο πίσω από τα αυτιά, καθώς και το σημείο πίσω από τα γόνατα. Αφού εφαρμόσετε βαζελίνη σε αυτές τις περιοχές, έπειτα ψεκάστε τες με το άρωμά σας και voila!
  2. Ψεκάστε τη βούρτσα μαλλιών σας. Η αλκοόλη που περιέχεται στα αρώματα μπορεί να αφυδατώσει και να κάνει ξηρή την τρίχα εάν εφαρμοστεί απευθείας στα μαλλιά. Μια καλή λύση είναι να ψεκάζετε το άρωμα στη βούρτσα σας και μετά από λίγο που θα έχει εξατμιστεί ελάχιστα να χτενίζετε τα μαλλιά σας. Έτσι, το άρωμά σας θα σας συνοδεύει παντού και η ποιότητα των μαλλιών σας θα παραμείνει ως έχει.
  3. Μην αποθηκεύετε τα αρώματά σας στο μπάνιο, γιατί η υγρασία που υπάρχει στον χώρο θα τα κάνει πιο αδύναμα ως προς τη μυρωδιά τους.
  4. Εφαρμόστε το άρωμα σε νωπή επιδερμίδα, αμέσως μετά το μπάνιο που οι πόροι είναι ανοιχτοί και θα απορροφηθεί πολύ πιο γρήγορα. Περιμένετε να στεγνώσει και μετά ντυθείτε.
  5. Να έχετε καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα πριν βάλετε το άρωμά σας. Επίσης, εάν έχετε κρέμα σώματος και άρωμα στην ίδια μυρωδιά, το οσφρητικό αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο.
  6. Χρησιμοποιήστε και τις τελευταίες σταγόνες του αρώματός σας. Ρίξτε τες μέσα σε μια άοσμη κρέμα σώματος κι έτσι θα είναι σαν να φοράτε κρέμα σώματος και άρωμα μαζί.
  7. Να έχετε στην τσάντα σας μερικές μπατονέτες εμποτισμένες με το άρωμά σας μέσα σε ένα πουγκί. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να κάνετε συχνά touch ups μέσα στη μέρα σας, και το άρωμά σας θα διαρκεί για πολλές ώρες.
  8. Μην ανακινείτε το άρωμά σας, γιατί με αυτόν τον τρόπο εισέρχεται αέρας μέσα σε αυτό και χάνει την ένταση της μυρωδιάς του.
  9. Μην πετάτε τη συσκευασία του. Η έκθεση του αρώματος στον ήλιο μπορεί να αλλοιώσει τη σύστασή του, την ποιότητά του και να χαθεί η μυρωδιά του. Εάν, όμως, το κρατάτε στο κουτάκι του, τότε η ένταση του αρώματός σας θα παραμείνει αναλλοίωτη για αρκετό καιρό.

Μαρία Κουτσάκα

Μαρία Κουτσάκα
Η Μαρία Κουτσάκα σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, Επιμέλεια & Διόρθωση κειμένων, αλλά και Web Development στο ΕΚΠΑ. Αρθρογραφεί από το 2014, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται και ως content manager. Το skincare είναι η μεγάλη της αγάπη, αφού πιστεύει πως προηγείται του μακιγιάζ. Είναι δεινή αναγνώστρια περιοδικών και βιβλίων, ενώ λατρεύει τα ταξίδια και τη φωτογραφία.
Brooklyne