Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Πώς να καθαρίσετε εύκολα και σωστά τα πινέλα μακιγιάζ σας

DAILYCIOUS

DO NOT FEAR STAY HERE

Share

Τα πινέλα του μακιγιάζ μας συσσωρεύουν αρκετά μικρόβια και βακτήρια, ειδικά όταν μένουν χωρίς καθάρισμα για πολλές μέρες. Ιδανικά, φροντίστε να τα καθαρίζετε 1-2 φορές την εβδομάδα, ενώ εάν προχωράτε σε full makeup looks με βαριά προϊόντα μακιγιάζ καλό είναι να τα καθαρίζετε μετά από κάθε makeup look. Πώς γίνεται, όμως, ο σωστός καθαρισμός; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα για το τέλειο brush cleansing!

  • Καθαρισμός με σαμπουάν & σαπούνια

Ο παραδοσιακός τρόπος καθαρισμού των πινέλων προτείνει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν ή και σαπούνια. Σχετικά με το σαμπουάν, απλώστε μικρή ποσότητα πάνω σε κάθε πινέλο σας και τρίψτε το απαλά με τα δάχτυλά σας, για να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ. Ολοκληρώνετε, ξεπλένοντας πολύ καλά με νερό και φορά του πινέλου προς τα κάτω.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα σαπούνι χεριών ή σώματος και να τρίψετε απαλά πάνω σε αυτό το κάθε σας πινέλο. Με την τριβή αυτή αποβάλλονται όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ. Ολοκληρώνετε ξεπλένοντας τα πινέλα σας με νερό και πάλι με φορά προς τα κάτω. Είτε χρησιμοποιήσετε σαμπουάν είτε σαπούνι, στο τέλος μπορείτε να απλώσετε ένα conditioner πινέλων, για να εξασφαλίσετε την απαλότητα στα πινέλα σας. Όπως ακριβώς απλώνετε conditioner και στα μαλλιά σας!

  • Καθαρισμός με brush sprays

Ο πιο γρήγορος τρόπος ξηρού καθαρισμού των πινέλων είναι αυτός με τα θαυματουργά brush sprays, με τα οποία ψεκάζετε το κάθε σας πινέλο, όσο είναι στεγνό. Έπειτα, τρίβετε απαλά το πινέλο σας σε ένα καθαρό χαρτομάντιλο και αμέσως θα δείτε τα υπολείμματα μακιγιάζ να φεύγουν. Ωστόσο, φροντίστε οι κινήσεις σας να είναι απαλές και προσεκτικές για να μη χάσετε τριχούλες από το πινέλο σας.

  • Καθαρισμός με makeup brush gadgets

Θα τα δείτε παντού, ειδικά στο Instagram, και πραγματικά είναι πολύ βοηθητικά αφού κάνουν τον καθαρισμό των πινέλων παιχνιδάκι. Αφού προμηθευτείτε την ειδική επιφάνεια με πτυχές για τον καθαρισμό των πινέλων, παίρνετε το καθένα από αυτά, και τα τρίβετε απαλά πάνω σε αυτήν μέχρι να δημιουργηθεί σαπουνάδα, αφού προηγουμένως έχετε ρίξει λίγη ποσότητα σαμπουάν πάνω στο gadget σας. Μπορείτε, μάλιστα, να αφήσετε το νερό να τρέχει πάνω σε αυτό, για να φεύγουν πιο εύκολα τα υπολείμματα μακιγιάζ μαζί με το νερό.

  • Πώς να στεγνώσετε τα πινέλα σας

Όποιον τρόπο κι αν έχετε επιλέξει για τον καθαρισμό των πινέλων σας, ήρθε η ώρα να τα στεγνώσετε. Τα πινέλα σας είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουν βάζοντας τις τρίχες να κοιτάνε προς τα κάτω, γιατί με αυτόν τον τρόπο το νερό φεύγει προς τα κάτω και δεν μπαίνει μέσα στο πινέλο, και πιο συγκεκριμένα στην ένωση των τριχών με τη λαβή. Οι τρίχες του πινέλου με τη λαβή ενώνονται με κόλλα, οπότε εάν το νερό έρθει σε επαφή με την κόλλα, θα την καταστρέψει και κατ’ επέκταση θα καταστραφούν και τα πινέλα σας σταδιακά. Υπάρχουν ειδικές θήκες για να τοποθετείτε τα πινέλα σας με φορά προς τα κάτω, για να μη χρειαστεί να καταφύγετε σε αυτοσχέδιες κατασκευές.

Τα προϊόντα καθαρισμού

Παλέτα σιλικόνης για καθαρισμό πινέλων, Dust+Cream

400-33-040-1-2


Βrush cleanser, MAC

34

 


Βrush cleanser & conditioner, Radiant

5201641747148-01

 


On the spot makeup brush cleaner, NYX Cosmetics

image


Σαπούνι με πρόπολη, APIVITA

10-22-12-386-1-1


Βάση στήριξης πινέλων

imageΜαρία Κουτσάκα

Μαρία Κουτσάκα
Η Μαρία Κουτσάκα σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, Επιμέλεια & Διόρθωση κειμένων, αλλά και Web Development στο ΕΚΠΑ. Αρθρογραφεί από το 2014, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται και ως content manager. Το skincare είναι η μεγάλη της αγάπη, αφού πιστεύει πως προηγείται του μακιγιάζ. Είναι δεινή αναγνώστρια περιοδικών και βιβλίων, ενώ λατρεύει τα ταξίδια και τη φωτογραφία.
Brooklyne