Πώς να βρείτε τη σωστή απόχρωση foundation online!

Όπως η εύρεση του σωστού ζευγαριού παπουτσιών συμπληρώνει το στιλ σας, έτσι και η επιλογή του σωστού foundation που ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο του δέρματός σας και τον τύπο της επιδερμίδας σας είναι μια σημαντική διαδικασία, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πως είναι μια δύσκολη «μάχη». Επομένως, πώς βρίσκουμε την τέλεια απόχρωση foundation online;

Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το πώς να βρείτε το ιδανικό foundation για εσάς στο διαδίκτυο, καθώς και μερικές επιπλέον συμβουλές.

  • Αναγνωρίστε τον τόνο και τον υποτόνο της επιδερμίδας σας

Ενώ ο τόνος του δέρματος αναφέρεται στο χρώμα που βλέπετε στην επιφάνεια του δέρματος, ο υποτόνος αναφέρεται στα φυσικά χρώματα κάτω από το εξώτατο στρώμα του δέρματός σας (ζεστό, δροσερό ή ουδέτερο). Ευτυχώς, πολλές εταιρίες, έχουν χωρίσει τα χρώματά τους σε διαφορετικά είδη αποχρώσεων , που φοράνε διαφορετικά μοντέλα σε εικόνες, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε ποιο μοντέλο είναι πιο κοντά στο δικό σας δέρμα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα.

Η αποκρυπτογράφηση του υποτόνου σας, ωστόσο, δεν είναι τόσο ξεκάθαρη. Ένας ζεστός τόνος έχει περισσότερες κίτρινες ή πορτοκαλί αποχρώσεις. Θα ξέρετε αν έχετε ζεστό τόνο εάν έχετε πράσινες φλέβες στο εσωτερικό του καρπού σας ή εάν το δέρμα σας μαυρίζει συνήθως εύκολα στον ήλιο. Σε αυτήν την περίπτωση, αναζητήστε ένα foundation που αναφέρει τις λέξεις golden, olive, tan, chestnut στην περιγραφή χρώματος.

Από την άλλη πλευρά, ένας δροσερός τόνος είναι όταν υπάρχουν περισσότερες ροζ ή μπλε αποχρώσεις στο δέρμα σας, κάτι που θα ξέρετε επειδή οι φλέβες σας κλίνουν προς το μπλε ή συνήθως καίγεστε στον ήλιο. Εάν σας συμβαίνει αυτό, επιλέξτε τα foundations που έχουν τις λέξεις peach, porcelain, cocoa, rose σε αυτά.

Τέλος, εάν είστε ουδέτεροι, το δέρμα σας έχει έναν συνδυασμό δροσερών και ζεστών τόνων και θα πρέπει να αναζητήσετε ονόματα απόχρωσης, όπως nude, buff, ivory, walnut.

  • Αναγνωρίστε τον τύπο της επιδερμίδας σας

Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη τις περιγραφές των τύπων επιδερμίδας στις ετικέτες των προϊόντων, καθώς μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο δέρματος που σας ταιριάζει καλύτερα. Τα foundations έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές – από κρεμώδη και υγρά μέχρι σε σκόνη και σε μορφή stick- και αυτό που μπορεί να λειτουργήσει για έναν τύπο δέρματος δε θα λειτουργήσει απαραίτητα για έναν άλλο.

Οι τύποι επιδερμίδας έρχονται γενικά σε τρεις κύριες παραλλαγές: ξηρό, λιπαρό και μικτό. Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα, προτιμήστε υγρά και κρεμώδη foundations και αποφύγετε λέξεις, όπως «ματ» και «σκόνη» στην περιγραφή του foundation. Αντ ‘αυτού, αναζητήστε ετικέτες που αναφέρουν τις λέξεις «ενυδατική», κι «εύκολο στην ανάμειξη» εάν το δέρμα σας ξεφλουδίζεται εύκολα.

Αντίθετα, αν έχετε λιπαρό τύπο επιδερμίδας, αναζητήστε φόρμουλες foundation σε σκόνη, καθώς και υγρά και stick foundations χωρίς έλαια.

Τέλος, εάν το δέρμα σας βρίσκεται ανάμεσα σε ξηρό και λιπαρό, πιθανότατα είναι ένας συνδυασμός τύπου δέρματος. Το combination skin, όπως αποκαλείται, είναι ο πιο ευέλικτος τύπος δέρματος.

  • Ήρθε η ώρα να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς foundation

Ένα foundation πλήρους κάλυψης αναφέρεται στη μέγιστη ποσότητα χρωστικής προϊόντος. Συνήθως το βρίσκετε σε μορφή stick, σκόνης ή κρέμας και μπορεί να το επιλέξει κάποια που θέλει να καλύψει τις δυσχρωμίες, ή τα breakouts από σπυράκια.

Ένα foundation μεσαίας κάλυψης, ωστόσο, θα εξακολουθεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται από κάτω μετά την ανάμειξή του και συνήθως έρχεται σε υγρή μορφή. Αυτό είναι για κάποια που θέλει να δει κάποιο φυσικό τόνο στο πρόσωπό της.

Η φόρμουλα ελαφριάς κάλυψης προσφέρει διακριτικό αποτέλεσμα, και προορίζεται να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός σας, ενώ είναι συνήθως διαθέσιμη μέσω air-cushion gels, υγρών foundations και μερικών σε κρεμώδη μορφή.

The tip: Εάν καταλήξετε με ένα foundation που φαίνεται πολύ βαρύ για τις προτιμήσεις σας, μπορείτε πάντα να προσθέσετε μερικές σταγόνες ενυδατικής κρέμας στο foundation, για να κάνετε την κάλυψη λίγο πιο διάφανη και διακριτική. That’s all!

Μαρία Κουτσάκα

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

4 + 5 =