Η ιστορία του lip liner που καθόρισε τις τωρινές τάσεις στο μακιγιάζ

Το μακιγιάζ για τα χείλη μπήκε στη μαζική παραγωγή, αφού έγινε ευρέως γνωστό όταν το κραγιόν εφευρέθηκε στην πρώτη του μορφή από τον Maurice Levy το 1915, ο οποίος δημιούργησε έναν push up σωλήνα μέσα σε ένα δοχείο, ουσιαστικά παρόμοιο με το σχήμα που υπάρχει και σήμερα. Αργότερα, εφευρέθηκε, επίσης, και το «φυσικό» lip-gloss, για το οποίο χρησιμοποιούνταν οξύ για να δημιουργηθεί ένα κόκκινο αποτέλεσμα στα χείλη, καθώς αντιδρούσε το οξύ με το δέρμα των χειλιών της εκάστοτε γυναίκας που το χρησιμοποιούσε. Ναι, καλά διάβασες!

Στη δεκαετία του 1920, η τάση “Shaping the mouth” έγινε μια διεθνής ενασχόληση των γυναικών. Η θρυλική Helena Rubinstein δημιούργησε το Cupid’s Bow ένα προϊόν που αυτοχαρακτηρίστηκε ως «αυτοδιαμορφωμένο κραγιόν που σχηματίζει έναν τέλειο φιόγκο του Έρωτα στα χείλη καθώς το απλώνεις». Η ανάπτυξη της συσκευασίας του κραγιόν με καθρέφτη στη δεκαετία του 1920 υποδεικνύει επίσης τη σημασία της διαμόρφωσης των χειλιών μέσω της εφαρμογής κραγιόν.

Οι τάσεις στο χρώμα και το σχήμα των χειλιών αναπτύχθηκαν ειδικότερα στη δεκαετία του 1920 και η δημοτικότητα των καλλυντικών οδήγησε στην εισαγωγή και άλλων προϊόντων όπως lip gloss, lip liner και lip balm – που δημιουργήθηκαν από την ιδιοφυΐα Max Factor για τις ηθοποιούς του Hollywood το 1930.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και μετά τα χρόνια του πολέμου της δεκαετίας του 1940, το κραγιόν κέρδισε δημοτικότητα ως αποτέλεσμα της χρήσης του στη βιομηχανία του κινηματογράφου κι έγινε ένα απαραίτητο καλλυντικό για τις γυναίκες όταν έκαναν το μακιγιάζ τους.

Η διάσημη ιστορία του lip liner είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Συνέχισε, φυσικά, να χρησιμοποιείται και τη δεκαετία του ’80, αλλά ο κόσμος είτε το λατρεύει είτε το μισεί. Προχωρώντας στις δεκαετίες και φτάνοντας στο σήμερα, έχει αρχίσει να αναζωπυρώνεται στον χώρο της ομορφιάς, ιδιαίτερα όταν το 2015 η Kylie Jenner το επανέφερε στη μόδα λανσάροντας μολύβια χειλιών και άλλα προϊόντα χειλιών, που έγιναν ανάρπαστα και πολλάκις προσπάθησαν να αντιγράψουν όλοι. Ξαφνικά, τα έντονα βαμμένα και ζουμερά χείλη αποκτούν ξανά κάποια σοβαρή βάση στη βιομηχανία της ομορφιάς.

Η Kylie Jenner χρησιμοποιεί συνδυαστικά χρώματα στα μολύβια χειλιών και τα κραγιόν, για να σχεδιάσει έξω από τη φυσική γραμμή των χειλιών της και στη συνέχεια να τα γεμίσει. Αυτό έκανε ξεκάθαρα τα μεγάλα χείλη να αποτελούν μία μεγάλη τάση της σύγχρονης εποχής, που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Όλα, όμως, με μέτρο!

The tips of ’90s-Style Lip Liner Trend

  1. Η προετοιμασία είναι το Α και το Ω. Κάνε απολέπιση στα χείλη σου κι έπειτα εφάρμοσε μία στρώση από το αγαπημένο σου lip balm.
  2. Χρησιμοποίησε ένα lip liner έναν τόνο πιο σκούρο από το φυσικό χρώμα των χειλιών σου.
  3. Κάνε πολύ καλό blending, για να γεμίσει το χρώμα του μολυβιού τα χείλη σου.
  4. Εφάρμοσε ένα nude lipgloss, για να αναδείξεις το lip liner που χρησιμοποίησες.
  5. Κράτα το υπόλοιπο μακιγιάζ «ήσυχο», για να τραβήξεις όλα τα βλέμματα στα χείλη σου.

Μαρία Κουτσάκα

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

95 − 90 =