Σαλάτα με σπαράγγια, κολοκύθι & μαύρο σουσάμι

Πολλές φορές θεωρούμε τις σαλάτες ως ένα συνοδευτικό πιάτο όχι πάντα απαραίτητο. WRONG!

Πολλές φορές θεωρούμε τις σαλάτες ως ένα συνοδευτικό πιάτο όχι πάντα απαραίτητο. WRONG! Δεν θα πρέπει ποτέ να λείπει η σαλάτα από την διατροφή μας, έστω μία ντοματούλα και ένα αγγουράκι στην άκρη του πιάτου. Δεν θα σας μιλήσω όμως για την οποιαδήποτε σαλάτα αλλά για αυτήν την επική, υπέροχη, ζωντανή και πεντανόστιμη σαλάτα που τελευταία την φτιάχνω σχεδόν καθημερινά σπίτι μου. Την συνοδεύω συνήθως με ένα μπιφτέκι κοτόπουλου ή ένα φιλέτο σολομού και το κυρίως μεσημεριανό μου πιάτο είναι έτοιμο.

Υλικά

  • 1 ματσάκι σπαράγγια (250 γρ)

  • 2 κολοκύθια μεγάλα

  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες

  • λίγη ρίγανη φρέσκια ή αποξηραμένη

  • τριμμένη φέτα (όσο θέλουμε)

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι

  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλί

  • 1 κ.γ. μέλι

  • αλάτι

  • φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα (προεραιτικά)

Διαδικασία
  • Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο μπολ με παγάκι και νερό για να έχουμε κρύο έτοιμο νερό δίπλα στο πάγκο μας

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες είτε με το πίλερ είτε προσεχτικά με ένα μαχαίρι. Σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό βάζουμε τις φέτες μέσα, για ένα με δύο λεπτά ίσα να ζεματιστούν. Βγάζουμε με σουρωτήρι και βάζουμε στο παγωμένο νερό

  • Βράζουμε τα σπαράγγια μας για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ίσα να μαλακώσουν και εκείνα και τα μεταφέρουμε και εκείνα με ένα σουρωτήρι στο κρύο νερό. Τα αφήνουμε περίπου 10-12 λεπτά να κρυώσουν καλά και έπειτα τα μεταφέρουμε όλα σε ένα μπολ σουρωμένα και τα κολοκύθια το ίδιο.

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε λεπτές ροδέλες. Μεταφέρουμε και τα κρεμμύδια στο μπολ με τα σπαράγγια και τα κολοκύθια και αλατίζουμε σε περίπτωση που θέλουμε

  • Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη πάνω από το μπολ και τέλος ανακατεύουμε τα υλικά της σως λάδι, λεμόνι, μουστάρδα και μέλι σε ένα μικρό μπολάκι και περιχύνουμε την σαλάτα μας

  • Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαύρο σουσάμι, φρέσκια ρίγανη και λίγα φύλλα δυόσμου.

  • Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα

 

Καλή μας όρεξη!
#staygarliced & να τρώτε καλά!

Πηγή: thegarlicmother.gr

Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς “Becoming Karl Lagerfeld”

Οι λάτρεις της μόδας ανυπομονούν για τη νέα δραματική σειρά έξι επεισοδίων για τη ζωή του αείμνηστου εμβληματικού Γερμανού μόδιστρου, Karl Lagerfeld. Η σειρά "Becoming...

Sivert Hoyem | Last Details | Σάββατο 27 Απριλίου, Floyd, Αθήνα | Κυριακή 28 Απριλίου Principal, Θεσσαλονίκη

Ο Sivert Hoyem, έρχεται στην αγαπημένη του Ελλάδα μόνο για δυο βραδιές, για δύο συναυλίες που υπόσχεται να είναι από τις πιο προσωπικές, πιο...

Το άλμπουμ της Taylor Swift κατέρριψε νέο ρεκόρ στο Spotify

Το άλμπουμ της Taylor Swift κατέρριψε νέο ρεκόρ με πάνω ένα δισεκατομμύριο αναπαραγωγές στο Spotify έως τις 22 Απριλίου. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, η οποία κυκλοφόρησε...

The Lemon Tree and Co. Athens Riviera: Επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία του upscale seaside dining στη Βούλα

Το συναρπαστικό ταξίδι του The Lemon Tree & Co. που ξεκίνησε στην Αίγυπτο συνεχίζεται στην ακτή της Βούλας, δημιουργώντας ένα νέο κοσμοπολίτικο σημείο συνάντησης,...

Η Beyonce εμπιστεύεται την Dyson για την haircare ρουτίνα της

Στην τελευταία ανάρτηση της, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyonce, μοιράστηκε τη ρουτίνα της για το λούσιμο και το styling, αποκαλύπτοντας τα αγαπημένα της εργαλεία μαλλιών...

“Το καλοκαίρι της Κάρμεν” – Από 13 Ιουνίου στους κινηματογράφους από το Cinobo

Ανάλαφρη και αστεία, η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή («Απόστρατος») είναι ένας πολύχρωμος ύμνος στο αιώνιο καλοκαίρι της νεότητας και στην απεριόριστη δύναμη της...
Brooklyne